Posted on

Kesätöissä Ohjaamossa

Tässä saatte vähän perustietoa Ohjaamon kesätyöntekijöistä. Tähän tulee myös viikottainen raportti siitä, mitä olemme päässeet tekemään.

Tekla:

Oon siis Tekla Kaasalainen, 16-vuotias tyttö Helsingistä. Käyn lukiota Helsingissä ja alotan syksyllä toisen vuoden. Harrastan tanssia ja mulla on koira. Rakastan kesää, jonka takia toivon että tästä kesästä tulisi mahtava ja aurinkoinen. Oon tosi kiitollinen ja innoissani kesätyöstä Ohjaamolla ja uskon, että mulla tulee olemaan super kiva kesäkuu. Pääsen osallistumaan erilaisiin tapahtumiin ja tiedottamaan niistä somessa ja nettisivulla. Ohjaamon toiminta on todella tärkeetä ja toivon, että voin tuoda oman korteni kekoon toimintaan ja sen kehittämiseen. Nähdään kesäkuun tapahtumissa!

Kenan:

Hei oon Ohjaamon toinen kesätyöntekijä Kenan Alic. Oon 17-vuotias poika Helsingistä. Käyn Helsingin kuvataidelukiota Kalliossa ja syksyllä aloitan toisen vuoden. Rakastan luoda asioita, joten harrastan piirtämistä ja valokuvaamista. Kuvien muokkaaminen ja visuaalisen kuvan tekeminen on minulle tärkeää. Taide on siis lähellä sydäntä. Olen iloinen, että pääsin Ohjaamoon tiedotusavustajaksi. Täällä pääsen päivittämään Ohjaamon somea ja luomaan jopa visuaalista kuvaa. Ohjaamolla on kiva olla ja ympäristökin on mukava. Kuukauteni Ohjaamolla tulee olemaan varmasti mahtava ja en malta odottaa päivitellä lisää asiaa!

Viikko 1

Nyt on eka viikko taputeltu. Yks viikko takana, mutta onneks vielä kolme edessä. Eka viikko meni tosi nopeesti ja voin vaan kuvitella, miten kesäkuun lopussa ihmettelen, minne kaikki aika meni. Mulla on ollut ihan mahtavaa täällä Ohjaamolla ja oon nyt jo viikossa päässyt mukaan kaikkiin siisteihin juttuihin. Oon käynyt jo monissa palavereissa ja päässyt makuun siitä, mitä työelämä on. Palavereja tuntuu nimittäin olevan aika paljon. Mun työpäivät on ollut tosi vaihtelevia, eikä tylsää kyllä tule missään vaiheessa.

Täällä Helsingin Ohjaamolla on töissä noin 30 työntekijää, joten nimien opettelu on työtä työpäivän ohella. Aika hyvin oon jo oppinu, onneks mulla on hyvä nimimuisti. Muistan, että maanantaina ekan nimikierroksen jälkeen musta tuntu että kaikkien nimi on joko Tiia tai Paula, mutta nyt niitä on jo aika monta muutakin. Uusi sana, jonka oon oppinut viikon aikana on jalkautuminen. En kyllä oo oikeastaan ihan varma, mitä se tarkoittaa, mutta sitä hoetaan joka paikassa. Ehkä otan siitä seuraavaksi selvää. Joka tapauksessa eka viikko on ollut hyvä startti tälle kuulle, kolmen tulevan viikon aikana pääsen varmasti tekemään vielä vaikka mitä kivaa. Nyt kuitenkin viikonlopun viettoon!

Viikko 2

Tällä viikolla Kenan aloitti kesätyöt Ohjaamo Helsingillä. Jo heti viikon alussa päästiin seuraamaan mielenkiintoista palaveria mainoskampanjan suunnittelusta. Helsinki-päivänä meillä oli riemukas ja nopeatahtinen työpäivä. Pääsimme tuunaamaan magneetteja ja herkuttelemaan kuppikakkuja. Loppuviikko oli rauhallisempi, mutta silti tuottelias. Kävimme mm. Ateneumilla asti kuvaamassa ja pääsimme Radio Suomen haastatteluun. Meiltä kysyttiin mielipidettä Sauli Niinistön muotokuvasta. Teimme myös mainosjulisteita ja olimme mukana rekrytapahtumissa.

Viikko hurahti nopeasti, sillä mielenkiintoista tekemistä riitti. Yhteistyömme pelaa mallikkaasti eikä ristiriitoja synny. Työtehtäviä on hauska tehdä kahdestaan ja siten aika kuluu nopeasti. Työympäristö on erittäin viihtyisä, vaikka välillä pelkäämme hissien käyttöä hissiremontin takia. Silloin tällöin kuuluu myös jännittäviä ääniä. Kollegamme ovat mahtavia ja lounaalla on aina hauskaa.  

Odotamme innolla seuraavan viikon työtehtäviä. Nyt viikonlopun viettoon!

Viikko 3

Tällä kertaa vähän lyhyempi viikko takana, sillä juhannuksen takia perjantai on vapaapäivä. Viikon aikana tapahtui taas paljon. Maanantai ja tiistai menivät Powerpointin tekemiseen ja kesätyöläisten haastatteluun. Keskiviikkona pääsimme tutustumaan Digitalentsiin avoimissa ovissa. Hyvän ruuan lisäksi pääsimme näkemään työntekoa Digitalentsissa. Torstaina kuvailimmekin mainosvideota, jonka tulettekin näkemään pian. 😉

Yllätys yllätys viikko hurahti taas todella nopeasti ja mukavia työtehtäviä riitti. Perinteisen juhannussään näyttäessä kyntensä olimme joinain päivinä erittäin tyytyväisiä sisätyöhömme. Ensi viikolla tulee taas huippukivaa, kun on luvassa pride-viikko ja paljon kaikenlaista tekemistä. Nyt minilomalle juhannuksen viettoon.

Hyvää juhannusta kaikille!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *