Posted on

Apua moneen tarpeeseen, Sami 18 vuotta

Äitini muutti ulkomaille uuden miehensä kanssa ja jäin kotiin yksin. Päivät menivät tietokonetta pelaillen. Tuntui, että jouduin aikuisen rooliin vähän yllättäen ja kaipasin, että joku auttaisi asioiden hoidossa. En vaan tiennyt minne menisin hakemaan apua. Kuulin Ohjaamosta kaveriltani ja päätin mennä käymään.

Ohjaamon työntekijän kanssa käytiin tilannettani läpi. Hän auttoi käytännön asioiden järjestelyssä. Sain Ohjaamossa ilmoittauduttua TE-toimistoon työnhakijaksi ja käytyä terveydenhoitajalla. Osallistuin Ohjaamon kokoamaan ryhmään, jossa sain muun muassa tietoa työ- ja koulutusvaihtoehdoista, harrastustoiminnasta ja tutustuin toiseen nuoreen.

Ohjaamosta sain motivaatiota tehdä asioita. Tietokone oli aiemmin ollut minulle ainoa asia, joka kiinnosti. Ohjaamon työntekijä auttoi selvittämään palveluita ja tukia, joihin olen oikeutettu. Tuntui helpottavalta, että joku auttoi asioiden selvittelyssä, asioinnissa eri paikoissa ja käytännön asioiden hoitamisessa. Hyvää Ohjaamossa oli se, että siellä oli monta eri työntekijää samassa paikassa ja sain selvitettyä tilannettani monelta eri kantilta.