Posted on

Etenemissuunnitelmasta askeleita Ohjaamon kehittämiseen

Keskustelupäivässä 24.3.2017 Ohjaamo Helsingin nuoret ja julkishallinnon päättäjät kokoontuivat pohtimaan sitä, millaisia palveluja nuorille Helsingissä tarvitaan ja miten Ohjaamo voi jatkossakin olla niitä toteuttamassa.

Esille nousivat nuorten huoli mielenterveyspalveluiden saatavuudesta ja riittävyydestä. Nopeaa ja helposti saatavilla olevaa keskusteluapua kaivataan jo ennen kuin asiat muuttuvat liian kuormittaviksi. Juridista apua halutaan saada nykyistä ketterämmin, myös osana Ohjaamon palveluita. Nuorten mielestä sähköiset palvelut eivät riitä, vaan aikuiset ammattilaiset halutaan kohdata henkilökohtaisesti. Tärkeää on, että Ohjaamosta jatkossakin saa palveluja laaja-alaisesti.

Hyviä ideoita saatiin myös siitä, kuinka Ohjaamo voisi vielä paremmin tavoittaa helsinkiläisiä nuoria eri puolilta kaupunkia. Nuoret haluavat myös itse toimia Ohjaamon sanansaattajilla ja osallistua palvelun markkinoimiseen.

Tilaisuudessa sovittiin konkreettisia toimenpiteitä, joilla nuorten toiveisiin ja tarpeisiin ryhdytään vastaamaan. Toimet kirjattiin Etenemissuunnitelmaan, jonka toimeenpanoa tullaan myöhemmin arvioimaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *