Posted on

Haastattelimme haastattelijaa

Ohjaamo Helsingin Työnantajatreffeillä haastattelija kohtaa kymmeniä työnhakijoita tapahtuman aikana. Kyselimme Henkilöstöpalvelu Heimo Oy:n Katja Suomalaiselta, millainen kokemus työhaastattelu on haastattelijalle.

Haastateltavalle työhaastattelu voi olla helpottava tai pelottava kokemus. Hakemusten tekemisen jälkeen pääsee vihdoin puhumaan ihmiselle ja tekemään vaikutuksen. Mutta millainen kokemus työhaastattelu on haastattelijalle?

”Kokemus on pääsääntöisesti positiivinen.”  Tosissaan olevaa työnhakijaa on mukava auttaa urallaan eteenpäin, kertoo Henkilöstöpalvelu Heimo Oy:n Katja Suomalainen. Henkilöstöpalvelualalla toimivalla Heimolla on usein myös tarjolla useita eri työpaikkoja: ”Jos se kyseinen tehtävä ei mene maaliin, niin innostunutta ja osaavaa hakijaa on mukava esitellä muihinkin paikkoihin.”. Haastattelijalta tilanne vaatii Suomalaisen kokemuksen mukaan keskittymistä ja avointa mieltä.

Työhaastattelun valta-asemaa Suomalainen pyrkii haihduttamaan omissa haastatteluissaan. ”Miksi pitäisi olla ylipäätään sellainen asetelma? Molemmat tekevät työnsä, toivottavasti niin hyvin kuin mahdollista.” Mitä mukavampi fiilis sitä parempi keskustelu ja lopputulos, haastattelija toteaa.

Kysyttäessä videohaastattelun eroista henkilökohtaiseen haastatteluun ihmiskohtaamisen merkitys tulee esiin: ”Kasvokkain voi muun muassa seurata eleitä ja koen, että haastateltavankin on kiva nähdä millainen ihminen haluaa hänet mahdollisesti töihin.”. Henkilökohtaisessa kohtaamisessa haastateltavan sopivuuden työtehtävään ”tuntee” video- tai puhelinhaastattelua paremmin.

Tarjolla oleva työpaikka määrittää Suomalaisen mukaan sen, painotetaanko valinnassa koulutustaustaa vai kokemusta: ”Joissakin paikoissa työn kautta hankittu kokemus riittää, ja joihinkin tehtäviin koulutustausta on tärkeämpi.”. Joskus myös valitaan porukkaan sopiva henkilö ja kummallakaan ei ole suurta merkitystä.

Henkilöstöpalvelu Heimo Oy Työnantajatreffeillä Ohjaamo Helsingissä 11.10!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *