Posted on

Helsingin kaupunki tarttuu nuorten työttömyyteen

Elokuun aikana Helsingin kaupunki kutsuu kaikki alle 30-vuotiaat helsinkiläiset, joiden työttömyys on päässyt pitkittymään, kuulemaan tarjolla olevista palveluista Ohjaamo Helsinkiin.

Nuorten työttömyys Helsingissä on jatkanut laskuaan kesällä 2018. Alle 25-vuotiaiden työttömien määrä oli laskenut kesäkuussa 2018 17 % ja 25–29-vuotiaiden 11 % edellisvuoteen verrattuna. Työttömien nuorten joukossa on kuitenkin edelleen niitä, joiden työttömyys on päässyt pitkittymään.

Helsingin kaupungilla sekä Uudenmaan TE-toimistolla on paljon nuorten ohjaus- ja neuvontapalveluita, jotka tarjoavat nuorille apua työhön pääsemiseksi, uusina palveluina Helsingin kaupungin tulosperusteinen valmennus  ja TE-toimiston Nuoret kohti työtä –palvelu. Ostopalveluiden lisäksi nuoret helsinkiläiset pääsevät halutessaan Helsingin kaupungin työllisyyspalveluiden ohjaukseen.

Elokuun aikana tavoitteena on saada tavattua kaikki helsinkiläiset nuoret, joiden työttömyys on päässyt pitkittymään, ja kertoa heille tarjolla olevista palveluista. Tilaisuudessa jokaisen nuoren kanssa keskustellaan yksilöllisesti ja hänelle esitellään sopivaa palvelua. Jos nuori kokee palvelun itselleen sopivaksi, hän voi ilmoittautua mukaan suoraan tilaisuudessa. Infotilaisuuksia on jo järjestetty lupaavin tuloksin elokuun alusta saakka. Seuraavat infotilaisuudet järjestetään Ohjaamo Helsingissä:

20.8. klo 10.00
21.8. klo 10.00
27.8. klo 10.00
28.8. klo 10.00
29.8. klo 10.00
31.8. klo 10.00

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *