Posted on

Kehitysraati kokoontui HAMin salissa

Ohjaamo Helsinki järjesti HAMin tiloissa tilaisuuden, jossa nuoria Ohjaamon käyttäjiä kuultiin siinä, miten Ohjaamon toimintaa pystyttäisiin parantaa ja mikä toimii jo nyt. Osallistuin itse työpajoihin ja keskusteluun. Pohdimme kysymyksiä siitä, missä Ohjaamo Helsingin tulisi näkyä ja millä tavalla. Lisäksi mietimme, miten nettisivuista saataisiin selkeämmät ja miellyttävämmät käyttää.

Keskustelussa nousi tärkeitä pointteja ja huomioita. Omaakin ajattelua sai jäsenneltyä samalla, kun muut jakoivat omia ajatuksiaan. Fiksujen ihmisten uusia ideoita kuunnellessa tajusi juttuja, joita ei itse ollut tullut aiemmin edes ajatelleeksi. Rakenne oli suunniteltu hyvin, sillä kaikki pääsivät kertomaan omia ideoitaan ja kaikkien ajatuksia kuultiin tasapuolisesti. Tunnelma oli rento ja omat ajatukset sai helposti tuotua esiin. Tärkeää oli, että Ohjaamoa käyttäneet nuoret kertoivat myös kriittistä palautetta asioista, mitkä eivät olleet heille toimineet.

Kaikista ideoista otettiin heti koppi ja seuraavana aamuna pidettiin purkukokous, jossa pointit käytiin läpi. Kävimme keskustelua siitä, miten ideoita ja kehitystarpeita saadaan vietyä eteenpäin. Suunnittelimme myös esitystä Ohjaamo Helsingin viikoittaiseen kokoukseen. Nuorten kuuleminen on erittäin tärkeää kehitystyön kannalta. Miksi nuorille suunnatun palvelun tulevaisuutta suunnittelisi kukaan muu kuin nuoret itse? Kehitystiimin suunnitellaan saada jatkoa niin, että nuoria kuultaisiin jatkossa yhä enemmän.

Kirjottajana kesätyöntekijä Tekla

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *