Posted on

”Motivaatio ja asenne kantavat uusissa työtehtävissä”

Tapasimme Ohjaamon järjestämästä Malmitalon rekrytapahtumasta uuden työn löytäneen Jasminin ja kysyimme hänen uudesta työstä rakennusalalla.


”Kun onnistuu ratkaisemaan asioita ja saa työn tehtyä, niin tulee sellainen Jes! -fiilis” kuvailee Jasmin uuden työnsä parhaita puolia. Jasminin mukaan isojen urakoiden loppuun vieminen tuntuu myös hyvältä. Suurella työmaalla hän on päässyt tutustumaan erilaisiin ihmisiin ja mukavien työkavereiden ansiosta ilmapiiri on hyvä. Porukalla onnistutaan ratkomaan myös logistiset haasteet ja muut työmaalla nousevat kysymykset. ”Siinä tulee aina jotain omia pähkinöitä, että saa kyllä ongelmanratkaisua harrastaa” kuvailee Jasmin.

Pohdin ja hain vaihtoehtoja

Jasmin päätyi rakennusalan hommiin osallistuttuaan Ohjaamon kesäkuussa järjestämään rekrytointitapahtumaan. Hän kaipasi vaihtelua työhönsä kaupassa ja päätti osallistua avoimin mielin rekryyn, jossa hän tapasi BoltWorksin rekrytointipäällikön Desiree Saarikiven.

Työllistyminen eteni vauhdilla: Jasmin ja Desiree tapasivat keskiviikkona, torstaina Jasmin hankki työssä tarvittavan työturvallisuuskortin, osallistui perjantaina haastatteluun ja aloitti työt seuraavana maanantaina ensimmäisellä työmaalla. Nyt Jasmin työskentelee jo kolmannella työmaallaan. Työmaiden vaihtuessa väliin on jäänyt vain muutaman päivän taukoja.

Vaihtelevia työtehtäviä

Työtehtävät ovat olleet vaihtelevia ”Ekoilla työmailla tarvittiin rakennusapumiestä selkeän ja lyhyen homman hoitoon. Työmaan sosiaalitilat siirrettiin toiseen rakennukseen ja suojauksia purettiin ja laitettiin uusia tilalle.”

Kolmannella työmaalla Jasmin on työskennellyt pidempään ja kuuluu työmaan logistiikkaryhmään. ”Me huolehditaan muun muassa jätehuollosta ja haalataan tarvikkeita työmiehille ympäri työmaata oikeisiin paikkoihin. Nostotöitä mä olen myös ollut mukana tekemässä ja mulle on tulossa myös alamieskoulutus.”

Motivaatiolla uuteen työympäristöön

”Jasmin, upea apumiehemme – tai no, naisemme – on esimerkkitapaus motivoituneesta nuoresta. Ilman edeltävää rakennusalan taustaa hän innostui kertomastamme, hankki heti seuraavana päivänä tarvittavat pätevyydet ja oli jo parin päivän päästä meidän kautta töissä. Oma aktiivisuus, ennakkoluulottomuus ja asenne olivat todella kohdillaan.”hehkuttaa BoltWorksin rekrytointipäällikkö Desiree Saarikivi.

Jasminin työnimi on ”apumies” ja moni mieltää rakennusalan olevan miehinen ala. Jasminin mukaan nainen pärjää kuitenkin hyvin rakennustyömaalla.  ”Kyllä siellä sitten otetaan huomioon, että jos on jotain tosi raskasta, niin siihen otetaan sit miehiä myös mukaan.”

Paljon on Jasminin mukaan myös omasta asenteesta kiinni. ”Kyllä hyvällä asenteella ja sillä, että tekee työnsä kunnolla pääsee pitkälle. Itse olin miettinyt, että riittääkö omat taidot tai fyysinen kestävyys, mutta kyllä se on siitä pääkopasta kiinni: että millä asenteella lähtee ja uskaltaako itse olla sillä tavalla rohkee, että kysyy jos ei ymmärrä tai tiedä” Jasmin valaisee. ” Mä ajattelin et mä meen kattomaan niin kaikki oli vain sellaista uutta ja kiinnostavaa.”

Tulevaisuuden suunnitelmia tunnustelemassa

Lukion jälkeen 20-vuotiaan Jasminin suunnitelmat ovat muuttuneet muutamia kertoja. Tulevaisuuden suunnitelmia kysyttäessä Jasmin vastaa voivansa hyvinkin jäädä rakennusalalle pidemmäksi aikaa, sillä hän on viihtynyt työssään hyvin. Rakennusalalla hän voisi edetä kartuttamalla kokemusta työelämässä tai lähtemällä opiskelemaan jotain rakennusalantutkintoa. ”En mä apumieheksi kyllä aio jäädä, että kyllä mä haluun edetä sitten joko työllä tai opiskelemalla” kertoo Jasmin.

Mitään ei kuitenkaan ole vielä lyöty lukkoon. ”Elämä on vielä auki ja nyt vielä vähän tunnustelen sitä omaa alaa, että mitä haluan tehdä ja minne mennä. En ole lukinnut itseäni mihinkään muottiin.”

Ensi kesänä Jasmin aikoo suunnata Norjaan vaeltamaan. ”Sen mä oon päättänyt, eli jotain mulla on suunnitelmissa” paljastaa Jasmin.


Boltworks Oy

BoltWorks on rakennusalan työvoimavuokraukseen keskittynyt teknologiayhtiö, jonka Bolt-mobiilipalvelu yhdistää rakennusalan työt ja työvoiman. Boltin sivuilta löydät muutaman kysymyksen patteriston, jolla voit testata sovitko apumieheksi. Jasmin on tehnyt työhakemusta vastaavaan profiilin Boltin sovellukseen. Sovelluksen avulla hän voi etsiä, millaisia työkeikkoja Boltilla on tarjolla.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *