Posted on

Nuorten leimautumisen tunteita taklataan Työttömyys #eiolehäpeä -kampanjallaSuomessa on työttömiä tällä hetkellä noin 192 000 ja työttömyysaste on noin 7 prosenttia. Nuorten keskuudessa työttömyys koetaan usein häpeäksi. Työttömyys #eiolehäpeä -kampanja antaa kasvot sille, että työttömyys on monelle yksi elämänvaihe, ei häpeä.


Sosiaaliseen mediaan suunnitellussa kampanjassa haastetaan ihmisiä ottamaan kuvia Työttömyys #eiolehäpeä -kyltin kanssa ja jakamaan kuvia omissa kanavissaan. Lisäksi Facebookiin tulee kuvakehys, jonka voi lisätä profiilikuvaansa.

 Työttömyys #eiolehäpeä -kampanja sai alkunsa Ohjaamo Helsingin nuorten osallisuustapahtumasta, jossa nousi esille nuorten työttömyydestä kokema häpeä. On hävettävää olla työtön. Työttömyys on leima. Nuoret kokevat toisten nuorten ja yhteiskuntamme suhtautuvan työttömiin ”mee töihin, pummi” -asenteella. Tämä johtaa monilla häpeään ja piilotteluun, mikä voi johtaa syrjäytymiseen ja työttömyyden pitkittymiseen. Työttömyys on harvalla oma valinta, aina työtä ei vain löydä heti. Työttömyyden takana voivat olla myös muut syyt, kuten terveydelliset haasteet, joita ei aina näe ulospäin.

Jokainen ihminen, niin työtön kuin kuka tahansa muukin, on oma, arvokas yksilönsä. Työttömyys #eiolehäpeä-kampanjalla nuorten työnhakijoiden parissa työskentelevä kaupungin väki haluaa osoittaa, että työttömyys on monelle yksi elämänvaihe. Suurin osa meistä on ollut joskus työttömänä ja jokainen voi joutua työttömäksi omista valinnoistaan riippumatta. Kenenkään ei pitäisi joutua häpeämään itseään siksi, että ei ole työssä.

Kampanjan toteuttaa Ohjaamo Helsinki 28. elokuuta 2018 alkaen. Ohjaamo Helsinki on nuorten monialainen neuvonta- ja palvelupiste Helsingissä, Fredrikinkatu 48:ssa. Kampanjan aikana Ohjaamo Helsinki jakaa sosiaalisessa mediassa kertomuksia työttömyydestä ja sen tuottamasta häpeästä. Kampanjassa haastatellaan muun muassa häpeätutkija Ben Malista. Kampanjan tarkoituksena on haihduttaa työttömyyden häpeää, kertoa, että työttömyys ei ole ikuista ja antaa kasvot sille, että työtön voi olla kuka tahansa meistä.

(Luvut ingressissä: Tilastokeskus, 6/2018.)

Kampanjan verkkosivut:
www.eiolehäpeä.fi

Sivusto avautuu 28.8.2018. Kampanjamateriaaleja ladattavissa vapaasti sivustolta.
työttömyys#eiolehäpeä
Arbetslös #äringenskam
Unemployment #isnotashame
Kampanjan hashtag:
#eiolehäpeä

Ohjaamo Helsinki saa rahoituksensa Euroopan sosiaalirahastolta, Helsingin kaupungilta ja hallituksen erityismäärärahoista. Toiminnan koordinoinnista vastaa Helsingin kaupungin Elinkeino-osaston Työllisyyspalvelut- ja maahanmuuttoyksikkö.

Yhteystiedot:
Minna Flyktman, puh. 040 169 0370, s-posti: minna.flyktman@hel.fi,
Juuso Mattila, puh. 040 193 6309, s-posti: juuso.mattila@hel.fi

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *