Posted on

Ohjaamo Helsingin neuvonta avoinna ma-pe klo 12-17 vuoden loppuun saakka

Ohjaamo Helsingin neuvonta on vuoden 2018 loppuun saakka avoinna ma-pe klo 12-17. Aukioloaikojen muutoksen myötä pystymme järjestämään entistä kattavammin  mielenkiintoisia tapahtumia sekä vierailuja aamupäivisin neuvontapalveluiden tästä  häiriintymättä.

Ohjaamo Helsingin neuvontaan nuoren voi ohjata kysymään mitä tahansa asiaa. Tarjoamme apua ma-pe klo 12-17 ilman ajanvarausta esimerkiksi työnhaku-, koulutus- tai asumiskysymyksissä. Neuvonnassamme työskentelee myös Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden työntekijöitä. Neuvonnan lisäksi järjestämme erilaisia tapahtumia ja varaamme nuorelle tarvittaessa tapaamisajan esimerkiksi TE-toimiston asiantuntijan kanssa. Oheisesta listasta löydät palvelumme, joihin pääset ilman ajanvarausta. Tämän lisäksi järjestämme paljon muutakin mielenkiintoista. Seuraa meitä verkkosivuillamme, sosiaalisen median kanavissamme ja uutiskirjeessämme!

Neuvonta työnhaussa
Neuvonnassamme nuoria palvelevat sekä Helsingin kaupungin uraohjaajat että TE-toimiston asiantuntijat maanantaista perjantaihin klo 12-17. Nuori voi siis tulla neuvontaamme juttelemaan työn tai koulutuksen hakemisesta ja hoitamaan TE-toimiston asioita ilman ajanvarausta.

Työnantajatreffit
Ohjaamo Helsingissä järjestetään torstaisin klo 13 Työnantajatreffit-rekrytapahtumia, joissa rekrytoivat työnantajat haastattelevat kaikki paikalle tulleet töistä kiinnostuneet nuoret. Tapahtumat on tarkoitettu 18-29 –vuotiaille ja tapahtumiin on ennakkoilmoittautuminen. Katso seuraavat Työnantajatreffit verkkosivuiltamme tai sosiaalisesta mediasta.

HAKUapu
HAKUapu auttaa työnhaussa maanantaista torstaihin klo 13-16 ja perjantaisin klo 12-16. HAKUavussa voi päivittää CV:n tai tehdä työhakemuksia ohjatusti. HAKUapu palvelee suomeksi ja englanniksi sekä edellyttää tietokoneen peruskäyttötaitoja. Palveluun mahtuu neljä kerrallaan.

Opinto-ohjaaja ja erityisopettaja
Ohjaamo Helsingissä nuori voi tavata opinto-ohjaajan tai erityisopettajan tarvittaessa. Opinto-ohjaajan kanssa voidaan miettiä eri koulutusvaihtoehtoja ja erityisopettaja taas auttaa oppimisen haasteiden kanssa. Tarkemmat palveluajat löydät viikko-ohjelmastamme sosiaalisesta mediasta.

Kurvi-projekti maahan muuttaneille
Maahan muuttajien kysymyksiin erikoistuneet Suomen pakolaisapu ry:n Kurvi-projektin työntekijät vastaavat kysymyksiin esimerkiksi oleskeluluvan hakemisesta maanantaista keskiviikkoon Ohjaamo Helsingissä.

Etsivä nuorisotyö Ohjaamo Helsingissä
Maanantaisin ja keskiviikkoisin Ohjaamo Helsingissä nuoret voivat tavata etsivän nuorisotyön työntekijöitä, jotka ovat tarvittaessa nuoren tukena vapaa-ajalla ja sovituissa tapaamisissa.

Kela Ohjaamo Helsingissä
Kelan palveluneuvoja palvelee Ohjaamo Helsingissä tiistaisin klo 12-16. Palveluneuvoja auttaa eri tukien selvittelyssä ja vastaa Kela-asiointia koskeviin kysymyksiin.

Luckan palvelee ruotsiksi
Ohjaamo Helsingin ruotsinkielistä neuvontapalvelua täydentää maanantaisin Luckan, joka palvelee nuoria ruotsiksi ja tarjoaa myös muuta toimintaa ruotsin kielellä.

Sosiaaliohjausta Ohjaamo Helsingissä
Tiistaisin ja keskiviikkoisin Ohjaamo Helsingissä palvelee sosiaalityöntekijä tai –ohjaaja, joka vastaa nuorten sosiaalityötä koskeviin kysymyksiin.

Stadin liikkuva mielenterveystiimi
Stadin liikkuva mielenterveystiimi on tavattavissa Ohjaamo Helsingin neuvonnassa torstaisin klo 12-16. Mielenterveystiimi on nuoren tukena jaksamiseen ja mielen hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä.

Pop up –asumisneuvonta
Parillisten viikkojen perjantaisin Ohjaamo Helsingissä voi tavata Pks nuorisoasunnot ry:n asumisneuvojan, jolta saa apua esimerkiksi asunnonhakuun.

Yhteystiedot
Osoite: Fredrikinkatu 48, ma-pe klo 12-17
Puh: 040 704 6818, ma-pe klo 9-15
Sähköposti: ohjaamo@hel.fi
Verkkosivut: http://ohjaamo.hel.fi/
Uutiskirje: http://eepurl.com/dvAP4n
Facebook: Ohjaamo Helsinki – Navigatorn Helsingfors
Twitter: @ohjaamohki
Instagram: ohjaamohelsinki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *