Posted on

Ohjaamo Helsingissä pilotoidaan psykososiaalista tukea nuorille

Ohjaamoiden eräs kärkitavoitteista on tarjota nuorille myös psykososiaalista tukea tarvittaessa. Ohjaamo Helsinki on mukana ohjaamoidenvälisessä ONNI-hankkeessa, joka kehittää Ohjaamoille mallin psykososiaalisen tuen tarjoamiseen nuorille. Heinäkuussa 2018 Ohjaamo Helsingin palveluvalikoimaan liittyy kokeiluna oppilasterveydenhuollon liikkuva tiimi.

Ohjaamo Helsingissä työskentelevä oppilasterveydenhuollon liikkuvaan tiimiin kuuluvat psykiatrinen sairaanhoitaja, sairaanhoitaja, sosiaaliohjaaja ja psykologi. Tiimi tarjoaa tukeaan nuorille, jotka ovat jääneet tai jäämässä työn tai koulutuksen ulkopuolelle. Tiimin on myös mahdollista tavata nuoria näiden kotona, jos tämä sopii nuorelle ohjaamoympäristöä paremmin.

Tiimi etsii yhdessä nuoren kanssa vastauksia tämän elämäntilanteeseen ja ohjaa tämän sopivien sote-palvelujen pariin sekä tarjoaa psykososiaalista tukea. Palvelu ei korvaa olemassa olevia sote-palveluja, vaan tarjoaa nuorelle lisätukea tarvittaessa ja apua sopivien palveluiden löytämiseen.

Heinäkuun ajan liikkuva tiimi on tavattavissa Ohjaamo Helsingissä maanantaina, tiistaina ja perjantaina 13.7 – 7.8.2018. Tiedotamme tämän jälkeen palvelun jatkosta. Palveluun ei tarvitse ajanvarausta, vaan siihen pääsee Ohjaamo Helsingin neuvonnan kautta. Palvelu on vapaaehtoista ja perustuu nuoren omaan suostumukseen.

Liikkuva tiimi on osa Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen Nuorten palveluja ja aikuissosiaalityötä ja  osa 2Me-hanketta.

ONNI-hankkeesta voit lukea lisää täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *