Posted on

Ohjaamo Helsinki jalkautui Mellunmäen Me-talolle

Helmikuusta 2018 lähtien Ohjaamo Helsingin uravalmentajat ovat työskennelleet Mellunmäen Me-talolla keskiviikkoiltapäivisin alueen nuorten parissa. Tutustuimme tarkemmin Me-taloon ja sen toimintaan.

Pääosin koululaisten iltapäivätoiminnasta ja esimerkiksi suositusta Call Out Disco-katutanssitapahtumasta tunnettu Me-talo Mellunmäessä on ollut ohjaamolaisten palvelupisteenä helmikuusta 2018 saakka, kun Ohjaamo Helsinki jalkautui metroradan varrelle. Ohjaamo Helsingin uravalmentajat ovat neuvoneet alueen nuoria työ- ja koulutusasioissa kahden kuukauden ajan aivan Laakavuoren ala-asteen koulun kupeessa.

Me-talon toimintaa rahoittaa Syrjäytymisen estämiseksi työskentelevä Me-säätiö ja talon päivittäisestä toiminnasta vastaa 09 Helsinki Human Rights –säätiö. Nykyisen Me-talon kahden vuoden hankeaika on päättymässä keväällä 2018, mutta talon toiminnalle suunnitellaan jatkoa alueella. Me-talon viikko-ohjelma koostuu nuorten päivätoiminnasta, minkä lisäksi 09 Helsinki Human Rights –säätiö järjestää maksutonta toimintaa nuorille, esimerkiksi palloilua Malmin palloiluhallilla. Ohjaamo Helsingin tarjoamat työ-, koulutus- ja sosiaalineuvonnan palvelut ovat olleet luonteva lisä Me-talon palveluihin ja kevään aikana neuvonnalle on huomattu olevan tarvetta.

Etenkin oppivelvollisuuden jälkeen olisi tärkeää tavoittaa nuoria aikuisia ja tarjota heille mahdollisuuksia mielekkääseen tekemiseen ja itsensä kehittämiseen. Ohjaamo Helsingin uraohjaajat ovat toistaiseksi viimeistä kertaa tavattavissa Me-talolla keskiviikkona 25.4, mutta Ohjaamo Helsingin tavoitteena on jatkaa alueellista työtä jatkossakin. Tulevaa neuvontapistettä ei vielä tiedetä, mutta Ohjaamo Helsinki nähdään tulevaisuudessa vielä ainakin Malmilla ja jossain päin Itä-Helsinkiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *