Posted on

Ohjaamolla on nyt ääni!

Ohjaamo Helsingissä kokoonnuttiin 25.9. kehittämään ohjaamopalveluita yhdessä nuorten kanssa. Illan aikana 19 nuorta antoi palautetta ja mielipiteitään Ohjaamo Helsingin palveluista ja niiden kehittämisestä. Aikaisemmin asiakasraati-työnimellä tunnettu ryhmä sai myös nimen!

Ohjaamo Helsingin toinen osallisuustilaisuus järjestettiin tiistaina 25.9. Poiketen ensimmäisestä kokoontumisesta tapahtuma alkoi toimistoajan jälkeen kello 17.00. Tämä näkyikin osallistujamäärässä, yhteensä 19 nuorta pääsi paikalle kertomaan kokemuksistaan Ohjaamon Helsingin toiminnasta. Tapahtuman pääteemoina olivat Ohjaamon palvelut, vapaa-ajan palvelut Helsingissä sekä nuorten terveys ja hyvinvointi.

Keskustelu nuorten asioista oli hyvin aktiivista ja nuoret pääsivät kertomaan omista kokemuksistaan sekä Ohjaamon että myös muiden toimijoiden palveluista. Ohjaamon palvelut saivat kiitosta avoimuudesta, ilmapiiristä ja nuorten aidosta kohtaamisesta. Nimenomaan nuoren kohtaaminen ihmisenä nousi teemana useaan otteeseen esille. Päätimmekin heti ottaa tämän asian syvällisempään tarkasteluun ja valitsimme kohtaamisen Ohjaamo Helsingin lokakuun teemaksi. Nuorten kohtaaminen onkin perusta koko ohjaamotyölle. Lokakuun aikana pyrimme ottamaan nuoren kohtaamisen esille eri kanavissa ja tapahtumissa.

Aiemmin asiakasraatina tunnetulla ryhmällä ei ollut varsinaista nimeä, mutta tähän saatiin nyt muutos: nuoret nimesivät ryhmänsä omien ehdotustensa pohjalta Ohjaamon Ääneksi. Nyt myös Ohjaamon työntekijät voivat huokaista helpotuksesta: meillä on vihdoinkin nimi, jolla osallisuusteemaa voidaan käsitellä työntekijöidemme kanssa.

Ohjaamon Ääni kokoontuu seuraavan kerran 6.11.2018. Tervetuloa mukaan!

Alkuperäinen teksti: Juuso / Ohjaamo Helsingin kehittämiskoordinaattori

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *