Posted on

Omassa tahdissa eteenpäin, Mikko 19 vuotta

Lopetin ammattikoulun kesken, kun ei siellä tullut käytyä. Kun opinnot keskeytyivät, myös opintotuki loppui. Tulin Ohjaamoon, kun mulla ei ollut yhtään rahaa enkä oikein tiennyt mitä pitäis tehdä.

Ohjaamossa sain apua oikeiden tukien hakemiseen ja vuokran maksettua. Työntekijän kanssa mietittiin kouluvaikeuksien syitä. Mieli on ollut maassa jo jonkin aikaa, eikä aamuisin ole huvittanut herätä. Kaikki asiat jotenkin ahdisti ihan hirveesti. Ohjaamon työntekijä auttoi minua varaamaan lääkäriin ajan ja lähti vielä mukaankin vastaanotolle. Yhdessä saatiin kerrottua lääkärille tilanteestani ja sain ajan psykiatriselle sairaanhoitajalle.

Ohjaamon kautta kiinnostuin työharjoittelusta metallipajalla. Käytiin työntekijän kanssa yhdessä tutustumassa ja aloitin siellä työkokeilun.

Parasta Ohjaamossa oli se, että työntekijät katsoivat tilannettani minun näkökulmastani ja asioissa edettiin minun tahdissani. Koin myös hyvänä sen, että vaikka tilanteeni meni eteenpäin, työntekijä oli tukenani niin kauan kun itse koin tarpeelliseksi. Oli mukavaa, kun minulla oli ”oma työntekijä”, johon pystyin olemaan yhteydessä aina kun tuli jotain kysyttävää. Ohjaamon työntekijä auttoi muita työntekijöitä (esim. lääkäri) näkemään asioita minun näkökulmastani.