På svenska

Välkommen till Navigatorn Helsingfors!

Navigatorn Helsingfors erbjuder personlig handledning till unga under 30 år.

Till Navigatorn kan man komma utan tidsbokning och få den hjälp man behöver. Vid Navigatorn får ungdomar rådgivning och handledning samt stöd i den egna livssituationen. Stödet kan gälla t.ex. utbildning och sysselsättning, livshantering, karriärplanering eller sociala färdigheter.

Navigatorn Helsingfors
Fredriksgatan 48, Kampen

måndag kl. 12-17, tisdag-fredag kl. 10-17
ohjaamo@hel.fi

Experter som service också på svenska:
Matias Fredriksson, sakkunnig inom TE-tjänsterna, tel. 0295 040 117 eller matias.fredriksson(at)te-toimisto.fi
Pirkko Pitkänen, sakkunnig inom TE-tjänsterna, pirkko.pitkanen(at)TE-toimisto.fi
Marina Nygård, sakkunnig inom TE-tjänsterna, tel. 02 950 25625

Vi samarbetar också med Ungdomsakademin Luckan och Sveps ungdomsverkstad.

Ungdomsakademin Luckan erbjuder svenskspråkig handledning i frågor som gäller arbete, studier eller fritid varje måndag kl. 12-17 på Navigatorn Helsingfors. Om du vill, kan du boka tid i förhand, louise.mannil(at)luckan.fi

Sveps är den enda svenskspråkiga ungdomsverkstaden i huvudstadsregionen. På Sveps kan du få hjälp om du funderar på utbildningsfrågor, söker jobb, är i behov av en lägenhet eller vill ha hjälp med kontakten till myndigheter – på svenska. Handledningen sker både individuellt och i grupp.

 

UngInfo är en mobilapplikation där du som är ung kan hitta svenskspråkiga stödtjänster i Nyland. Med appen kan du lätt söka stöd och svar på frågor gällande psykisk och fysisk hälsa, studier, arbete och ekonomi. Appen kan laddas ner från AppStore och Google play. Den finns även som en webbversion på www.unginfo.fi. Appen upprätthålls av Ungdomsakademin Luckan (www.ungdomsakademin.fi).