Posted on

”Se on varmaan just parasta aikaa” – työssä Treamerin kautta

Työn murros puhuttaa yhteiskunnallisessa keskustelussa. Puhutaan yrittäjämäisestä työskentelystä, työn räätälöinnistä, tulevaisuuden ammateista. Tapasimme Ohjaamo Helsingissä kaksi tulevaisuuden tekijää, Joonatanin ja Jawaahir Alin sekä haastattelimme puhelimitse Sofiaa. Nämä nuoret työskentelevät omilla ehdoillaan työnvälityssovellus Treamerin kautta.

”Mun yks kaveri ruokalassa selitti, et hei, hän tietää yhden paikan, mihin sä voisit mennä tekemään.” Näin liiketaloutta Helsinki Business Schoolissa opiskeleva Joonatan aloitti työskentelyn Treamerissa. Ensimmäisen keikkansa Joonatan teki K-Citymarketissa tuote-esittelijänä. Hyvin sujuneet keikat ovat poikineet jatkoa ja nykyään yritykset ottavat suoraan Joonataniin yhteyttä, kun tarvitaan reipasta tekijää.

Myös Jawaahir Ali sai tietää Treamerista kaverinsa kautta: ”Mä sain tiedon kaverin kautta. Olin just silloin aloittanut opinnot ja tarvin jotain keikkoja.”. Jawaahir Ali halusi keskittyä opintoihinsa ja vakituisen työn sijaan alkoi keikkailla Treamerin kautta. Ensimmäisen keikkansa hän teki Varistossa, Forever-kuntoklubilla. Jatkoa on seurannut mm. messuilla ja hammaslääkäripäivillä.

Sofialla oli pidemmän aikaa Treamer asennettuna puhelimessaan, mutta ensimmäiselle työkeikalleen hän lähti keväällä 2018, kun sopiva tehtävä löytyi. Ensimmäinen myyntikeikka johti toiseen ja nykyään Sofia työskentelee jatkuvasti Treamerin ja muiden välityspalveluiden kautta.

Treamer lähti liikkelle tarpeesta yhdistää vaivattomasti työkeikkoja etsivät nuoret ja lisäkäsiä tarvitsevat yritykset. Nykyään työkeikkoja on tarjolla muutaman tunnin mittaisista viikkojen projekteihin. Tehtävät vaihtelevat suorittavista tehtävistä erilaisten projektien vetämiseen, riippuen työnantajien tarpeista.

Kaikille haastateltaville ensimmäinen keikka on ollut suurin haaste. Treamerissa työntekijä saa joka keikasta arvion ja kun hyviä arvioita alkaa kertyä, uusien keikkojen saaminen helpottuu. Esimerkiksi Joonatanin ei enää tarvitse juurikaan hakea itse keikkoja, vaan tutut työnantajat ottavat häneen yhteyttä, kun tarvitsevat tekijöitä ja palkanmaksu hoidetaan sovelluksen kautta.

Treamerin hyviksi puoliksi haastattelussa nousivat vapaus valita itse keikkansa, työhön pääsemisen helppous ja mahdollisuus haastaa itsensä uusissa tehtävissä; ”Pääsee itsekin koettamaan niitä sosiaalisia taitojaan”. Tärkeää on myös verkostoituminen. Sovelluksen kautta yrityksellä on pieni riski palkata työntekijä muutamaksi tunniksi, joten nuoret pääsevät näyttämään osaamistaan helpommin kuin vakituiseen työhön haettaessa, jossa usein tarvitaan aikaisempaa kokemusta tai koulutusta. Jokaiselle haastatellulle hyvin sujunut keikka on myös tuonut jatkoa samassa yrityksessä.

Treamerin kautta työtä tehdään työsuhteessa, josta maksetaan palkat, eläkemaksut ja muut pakolliset kulut. Työsuhteessa tehty työ helpottaa myös työskentelyn aloittamista esimerkiksi työttömänä työnhakijana, koska työskentely ei automaattisesti rinnastu yrittäjyyteen ja katkaise työttömyysetuuksien maksua.

Treamer on ollut mukana useissa Ohjaamo Helsingin järjestämissä rekrytointitapahtumissa esittelemässä palveluaan.

Treamerin kotisivut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *