Posted on

Kevään yhteishaut ja palvelut Ohjaamossa

Valtakunnalliset kevään yhteishaut järjestetään helmi-heinäkuussa. Ohjaamo Helsingissä tarjotaan lisäpalveluita koulutukseen liittyen ammatillisen ja lukiokoulutuksen yhteishaun aikaan 19.2.-12.3.

Yhteishaku on monelle nuorelle aika päättää, mitä haluaa lähteä opiskelemaan. Vaihtoehtoja on monia ja haulla on suuri vaikutus nuoren tulevaisuuteen. Ohjaamosta saat apua niin koulutukseen hakemiseen kuin ammatinvalintaankin!

Yhteishaun aikataulut

 • Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukioon
  19.2.2019 klo 08:00—12.3.2019 klo 15:00
 • Haku vaativana erityisenä tukena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen
  13.3.2019 klo 08:00—3.4.2019 klo 15:00
 • Korkeakoulujen yhteishaku, Hakuaika 2
  20.3.2019 klo 08:00—3.4.2019 klo 15:00
 • Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haku
  21.5.2019 klo 08:00—23.7.2019 klo 15:00

Hakujen aikataulut kuvana.

Jos et vielä tiedä, minne hakea

Sekä Ohjaamon että TE-toimiston kautta sinun on mahdollista päästä juttelemaan ammatinvalintapsykologille. Ammatinvalintapsykologit ovat ammatinvalinnan ja tulevaisuuden suunnittelun ammattilaisia, jotka osaavat auttaa silloin, kun et itse tiedä, mihin suuntaan lähtisit.

 • Ohjaamon ammatinvalintapsykologeille pääset juttelemaan ilman ajanvarausta Ohjaamon neuvonnassa keskiviikkoisin klo 12-16.
 • Uudenmaan TE-toimiston ammatinvalintapsykologeihin voit ottaa yhteyttä täältä.
 • TE-toimiston valtakunnallinen uraohjaus palvelee puhelimitse ja videoyhteyden välityksellä. Varaa aikasi täältä.

Jos tarvitset apua hakemuksen tekemisessä

Hakemus yhteishaussa tehdään osoitteessa opintopolku.fi. Jos haet harkinnanvaraisessa haussa, sinun tulee lähettää myös pyydetyt dokumentit suoraan oppilaitoksiin.  Jos hakemuksen tekeminen tuntuu vaikealta tai haluat vielä jutella koulutusasiantuntijan kanssa hakutoiveistasi, tule käymään Ohjaamoon! 19.2.-12.3. Ohjaamossa on koulutusasiantuntija joka päivä paikalla klo 12-16. Koulutusasiantuntija palvelee ilman ajanvarausta.

Alle 25-vuotiaiden nuorten hakuvelvoite

Alle 25-vuotiaiden työttömien työnhakijoiden, joilla ei ole peruskoulun tai lukion jälkeistä ammatillisia valmiuksia antavaa tutkintoa, tulee hakea vähintään kahteen ammatilliseen tai lukiokoulutukseen. Hakematta jättämisestä saattaa seurata työttömyysetuuden menetys. Lue lisää hakuvelvoitteesta täältä.

Hyvä muistaa

 • Mieti tarkkaan, mihin haet. Jos kieltäydyt koulutuksesta, johon sinut on valittu, saatat menettää haun lisäpisteesi jatkossa. Myös ensimmäisestä hakutoiveesta myönnetään lisäpisteitä. Tutustu ammatillisen koulutuksen haun pisteytykseen täällä.
 • Älä jätä hakemuksen tekoa viime hetkeen! Saatat sairastua, tietokone voi kaatua tai muuta ikävää. Yhteishaun viimeinen ajankohta on todellakin viimeinen hakuajankohta
 • Jos olet jo suorittanut toisen asteen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon et voi hakea yhteishaussa ammatilliseen koulutukseen. Sinun tulee hakea suoraan ammatilliseen oppilaitokseen jatkuvalla haulla.
 • Suuntaa-antavat vuoden 2018 pisterajat eri Helsingin lukioihin täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *