Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen kevään yhteishaku järjestetään vuonna 2020 18.2.-10.3. klo 15.00. Yhteishaussa voit hakea ammatilliseen koulutukseen ja lukioihin, jos olet suorittanut peruskoulun, kymppiluokan tai ammatilliseen koulutukseen valmistavan koulutuksen. Haku koulutuksiin tapahtuu Opintopolun kautta. Jos sinulla on jo ammatillinen koulutus, mutta haluat hakea toiseen ammatilliseen koulutukseen, haet yhteishaun sijasta jatkuvassa haussa.

Muistathan, että jos olet alle 25-vuotias ja sinulla ei ole peruskoulun tai lukion jälkeistä ammatillisia valmiuksia antavaa koulutusta, sinun tulee hakea vähintään kahteen kyseiseen koulutukseen, jotka alkavat ennen 1.9. Jos et hae, saatat menettää työttömyysturvaoikeutesi. Lisätietoa TE-toimiston sivuilta.

Jos et ole vielä valmis ammatilliseen koulutukseen, voit hakea perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin (esim. kymppiluokalle tai VALMA:an), näiden koulutusten yhteishaussa 19.5.-21.7.2020.

Hakuaika vaativana erityisenä tukena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen on 11.3.−1.4.2020.

Jos sinulla on jo toisen asteen koulutus tai korkeampi koulutus ja haluat hakea korkeakouluun, korkeakoulujen kevään 2020 toinen yhteishaku järjestetään 18.3. klo 8.00−1.4. klo 15.00. Varmistaaksesi parhaan mahdollisen tuloksen pääsykokeissa, kannattaa ilmoittautua Ohjaamon Pääsykoetreffeille!

Koko toisen asteen yhteishaun ajan Ohjaamon neuvonnassa tapaat ma-pe koulutusneuvojan, joka auttaa sinua hakukysymyksissä, sekä TE-toimiston asiantuntijan, joka osaa neuvoa sinua työttömyysturvaoikeuteen liittyvissä kysymyksissä.