”Meidän nuorten arki on muuttunut nyt todella paljon. Ollaan vain kotona, selataan somea, nukutaan ja katsotaan telkkaria yksin. Monelta jää nyt saamatta jo kaavailtu kesätyöpaikka tai jo alkaneet työt ovat loppuneet. Koulu ja opiskelu ovat siirtyneet etäyhteyksiin, arki pitää järjestää itse aamusta iltaan. Nuoruus on epävarmaa muutenkin ja nyt koko maailma näyttää todella epävarmalta. Meille tämä maailman tilanne osuu tosi hankalaan elämänvaiheeseen ja meinaamme jäädä ilman huomiota. Erityisesti nyt nuoret kaipaavat tietoa mielekkäästä tekemisestä, palveluista ja mahdollisuuksista. Osallistumalla haastekampanjaan osoitat huomiosi nuorille ja tulet samalla tehneeksi jotain hauskaa!”

Ohjaamo Helsinki haastaa kaikki nuoret osallistumaan #etäyhteyshaaste -kampanjaan, jonka tavoitteena on lisätä yhteenkuuluvuutta ja yhteisöllisyyttä poikkeusaikana. Vaikka olemme nyt toisistamme fyysisesti erillämme, olemme silti yhdessä. Kampanjaa varten Ohjaamo Helsingin nuoret ovat suunnitelleet logon, josta haasteeseen osallistuvat voivat luoda oman versionsa millä tahansa välineillä, joita kotoa tai luonnosta löytyy.

Etäyhteys-haasteen logo

Toteuta Etäyhteys-haasteen logo luovalla tavalla!

Oman version #etäyhteys-logosta voi esimerkiksi piirtää, maalata, virkata tai askarrella vaikkapa legoista, talouspaperista tai makaronista. Siitä voi kirjoittaa myös runon tai sen voi tanssia tai laulaa. Vain mielikuvitus on toteutuksessa rajana! Kun oma ”logo” on valmis, sen voi jakaa somessa hashtagilla #etäyhteyshaaste ja haastaa samalla kavereita ja tuttavia tekemään oman versionsa! Jos haluaa @etayhteys –tilin jakavan oman julkaisun, julkaisuun voi merkitä @etäyhteys –tilin. Haastekampanjan tarkoituksena on tuottaa iloa ja vahvistaa yhteenkuuluvuutta turvallisella tavalla – yhdessä.

Ohjeet haasteeseen Etäyhteys-haasteen –Instagram-tilillä.

Tehdään viestintää yhdessä käyttämällä #etäyhteyshaaste nuorille suunnatussa viestinnässä.

Nuoret toivovat, että #etäyhteyshaaste -kampanjalla kootaan myös yhteen nuoret huomioivaa viestintää, toimintaa ja positiivisia sisältöjä.

Yhteyshenkilöt:
Tia Teckenberg, suunnittelija
Ohjaamo ja Helsingin työllisyyspalvelut
p. 0401628776
tia.teckenberg@hel.fi

Päivi Lautaniemi, mediasuunnittelija ­­
p. 041 512 1712
paivi.lautanemi@hel.fi
Ohjaamo / nuorisopalvelut / kulttuuri ja vapaa-aika

Photo by Autumn Goodman on Unsplash