”Uudet polut vievät kohti tuntematonta ja silloin oppii uutta”, näin mietti Triplan Mustin ja Mirrin myymäläpäällikkö Ronja Sarasvuo lähtiessään työnantajana mukaan Kaupan polku –ohjelmaan. Sarasvuolle muiden, erityisesti nuorten, auttaminen on lähellä sydäntä ja Kaupan polku olikin luonteva keino olla mukana tukemassa nuoria näiden urapolulla.

Kaupan polku on Kaupan liiton, Ohjaamo Helsingin, Stadin ammatti- ja aikuisopisto sekä viiden kaupan alan yrityksen yhteinen ponnistus, jossa nuoret pääsevät tutustumaan kaupan alan työhön, saavat uraohjaajan sekä erityisopettajan tukea koko ohjelman ajan ja suorittavat kaupan työssä tarvittavia lupakortteja. Ohjelma toteutetaan TE-toimiston työkokeiluna, jonka jälkeen nuorten on mahdollista työllistyä yhteistyöyrityksen palvelukseen.

Koska ohjelma järjestetään työkokeiluna, nuoren on mahdollista tutustua uuteen työhön rauhassa, omalla tahdillaan. Muilla työntekijöillä on myös mahdollisuus perehdyttää nuorta paremmin, omia työtehtäviään unohtamatta, koska nuori on ”ylimääräinen työntekijä”. ” Kaupan polun kautta tullut työkokeilija on työnantajan näkökulmasta hyvin riskitön.” toteaa Triplan Mustin ja Mirrin myymäläpäällikkö Ronja Sarasvuo.

Työkokeilijan hyvä perehdytys on Sarasvuon mukaan onnistuneen työkokeilujakson edellytys: ”Itse pyrin siihen, että työkokeilija olisi harjoittelujakson jälkeen niin hyvä työssään, että hänet olisi mahdollista palkata.”. Kaupan polku –ohjelmassa Helsingin kaupungin uraohjaaja on myös aina lähellä, niin nuoren kuin yhteistyöyrityksenkin tukena. ”Pystyimme yhdessä miettimään ratkaisuja eri tilanteisiin” summaa Sarasvuo toimivan yhteistyön.

Molemmat Kaupan polun kautta Triplan Mustissa ja Mirrissä työkokeilussa olleet nuoret ovat kokeneet mahdollisuuden vieneen heitä eteenpäin elämässään. Sarasvuo pitää tätä ohjelman tärkeimpänä onnistumisena.

Kaupan polku –ohjelma järjestetään seuraavan kerran 17.2.-17.5.2020 ja haku ohjelmaan on auki 24.1.2020 saakka.

Lisätietoa ja hakuohjeet löydät täältä.

Kaupan liiton uutisen Kaupan polusta löydät täältä.

Kaupan polun yhteystyöyritykset: Alepa, S-Market, Prisma, Clas Ohlson, Musti ja Mirri, Tokmanni ja K-Citymarket Easton.

Photo by Joshua Rawson-Harris on Unsplash