Etsitkö töitä?

Etsitkö töitä?2019-03-19T09:50:47+00:00

Oletko etsimässä työtä? Tarvitsetko työpaikan saamiseen esimerkiksi hygieniapassia? Haluatko päästä tapaamaan rekrytoivia työnantajia kavotusten? Me voimme auttaa!

Ohjaamo Helsingissä työskentelee lukuisia työnhaun ammattilaisia. Ohjaamossa pääset juttelemaan Helsingin kaupungin uraohjaajille, TE-toimiston asiantuntijoille ja muille ammattilaisille. Sparraamme sinua työpaikan etsimisessä, autamme CV:n ja hakemusten laatimisessa sekä valmistamme sinua työhaastatteluun, ajanvarauksella tai suoraan neuvonnassamme.

Työnantajatreffit järjestetään Ohjaamo Helsingissä torstaisin klo 13.00. Joka tapahtumassa on uusi, rekrytoiva työnantaja haastattelemassa työnhakijoita. Yrityskoordinaattorimme valikoivat Työnantajateffeille osallistuvat yritykset tarkasti; jokaisella tulee olla avoimia työpaikkoja haussa ja jokainen Työnantajatreffeille osallistunut työnhakija haastatellaan. Työnantajatreffeille voi osallistua kuka tahansa kiinnostunut, sinun ei tarvitse olla Ohjaamo Helsingin asiakas tai edes työtön.

Ohjaamo Helsingin asiakkaana sinun on mahdollista osallistua maksuttomiin korttikoulutuksiin, jos tarvitset pätevyyttä työllistyäksesi. Tule neuvontaamme juttelemaan mahdollisuudesta suorittaa sinulle sopiva koulutus. Koulutukset on tarkoitettu Helsingin nuorten työllisyyspalveluiden alle 30-vuotiaille asiakkaille.

Kesätyön hakeminen

Ohjaamossa järjestetään keväällä useita kesätyöhaun infotilaisuuksia. Infotilaisuuksissa ensimmäistä kesätyöpaikkaa hakevat saavat tietoa ja neuvoa hakemiseen.

Kesätöitä kannattaa hakea hyvissä ajoin heti vuoden vaihteen jälkeen. Suurin osa kesätyöntekijöistä kutsutaan haastatteluihin ja otetaan työsuhteeseen jo helmi-huhtikuun aikana.

Kesätyötä kannattaa etsiä monin tavoin. Tärkeää työn haussa on olla ennakkoluuloton, aktiivinen ja lähteä rohkeasti tarttumaan uusiin mahdollisuuksiin.

Ohjaamon kesätyöopas.

Kesätyöt Helsingissä


Helsingin kaupunki palkkaa kesäisin tuhansia kesätyöntekijöitä ja kesäsijaista erilaisiin tehtäviin. Haku jatkuu pitkin kevättä. Osa kaupungin kesätyöpaikoista on suunnattu erityisesti nuorille 16-17-vuotiaille.
Näihin paikkoihin on hakuaika maaliskuussa 4.-18.3.2019.
Helsingin kaupunki avoimet työpaikat ja kesätyöt

”Tutustu työelämään ja tienaa”

Vaihtoehtona kesätyölle on peruskoululaisille ja lukiolaisille tarkoitettu kahden viikon työskentely- ja tutustumisjakso eri alojen yrityksissä. Kahden viikon ajalta maksetaan kertakorvauksena 335€.
Useat yritykset ilmoittavat avoimista työpaikoistaan tai niille voi jättää avoimen hakemuksen suoraan yrityksen Internet-sivuilla. Lisätietoja Kun koulu loppuu -sivulta

Ansio-kurssilta vinkkejä kesätyönhakuun


Kaksi kurssikertaa ja 12 tuntia käytännön harjoittelua HOK-Elannon toimipaikoissa. Kurssille voivat hakea kaikki toukokuun 2018 loppuun mennessä 15 vuotta täyttäneet, alle 18-vuotiaat nuoret. Kurssi on ilmainen. Kurssin järjestävä Helsingin kaupungin nuorisopalvelut ja HOK-Elanto.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen Ohjamoon kevään 2019 kursseille.