Haetko asuntoa?

Haetko asuntoa?2019-08-08T13:12:30+00:00

Oletko vailla vakinaista asuntoa? Tarvitsetko yösijan? Mietitkö, mistä lähteä liikkeelle asunnonhaussa? Ohjaamo Helsingin neuvonnassa neuvomme sinua niin asunnonhaussa kuin hätämajoituksen löytämisessäkin.

Pääkaupunkiseudulle muuttaa jatkuvasti uusia asukkaita ja nykyiset asukkaat etsivät uusia, elämäntilanteeseensa sopivia asuntoja. Joskus elämän käänteet pakottavat etsimään yösijaa nopeallakin aikataululla. Ohjaamo Helsingissä kartoitamme kanssasi eri tahot, joilta voit hakea asuntoa, autamme asuntohakemuksen teossa ja neuvomme asumistuen hakemisessa. Akuuteissa tilanteissa neuvomme myös lähimpään hätämajoitukseen.

Asumisasioista voit tulla kysymään neuvontaamme maanantaista perjantaihin kello 12-17. Perjantaisin kello 12-16 Ohjaamo Helsingissä sinua palvelee myös asumisneuvoja ja keskiviikkoisin asuntoja haetaan asuntoklinikalla.

Emme tee päätöksiä asumistuen myöntämisessä tai voi maksaa takuuvuokraa.

Ohjaamon listan tukipalveluista Helsingin alueelta löydät täältä!

Näin haet asuntoa

Helsingissä ja koko pääkaupunkiseudulla kannatta varata aikaa asunnon hakuun.
Vuokra-asuntoa etsiessäsi on hyvä että haet asuntoa mahdollisimman monesta paikasta.

Saatat joutua uusimaan hakemuksesi ehkä useammankin kerran, sillä se on yleensä voimassa tietyn ajan. Varsinkin edulliset vuokra-asunnot ovat hyvin haluttuja. Asunnonhaussa kannattaa olla tarmokas ja miettiä myös omaa vaatimustasoaan esimerkiksi asunnon koon tai sijainnin suhteen. Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla yleesäkin on hyvät liikenneyhteydet, mikä kannattaa muistaa miettiessään asuntokohteen toiveita.

Omaan kotiin muuttamiseen liittyy monia kysymyksiä ja voi tuntua vaikealta tietää missä järjestyksessä asioita kannattaisi lähteä hoitamaan. Siinä vaiheessa kun haet asuntoa ei sinun kuitenkaan vielä tarvitse tehdä kaikkia päätöksiä. Vasta sitten kun sinulle tarjotaan asuntoa.


Aiheesta muualla:

Vuokra-asunnot

Nuorisoasunnot on tarkoitettu nuorille, jotka ovat jo töissä tai ovat hakeutumassa töihin.
Opiskelija-asuntoja voit hakea silloin, jos opiskelusi on päätoimista,tutkintoon johtavaa ja opintotukeen oikeuttavaa opiskelua.
Vuokra-asuntoja tarjoavat kunnat ja muut kiinteistöhoitoyhtiöt ja yksityiset vuokranantajat.

Nuorisoasuntoliitto –   NAL  ja sen yhtiö NAL Asunnot Oy  vuokraa asuntoja 18–29-vuotiaille, jotka eivät ole päätoimisia opiskelijoita. Etusijalla ovat ensimmäiseen omaan asuntoon muuttajat.

Nuorisosäätiö –   tukee 18–30-vuotiaita työssä käyviä ja työelämään hakeutuvia nuoria aikuisia itsenäiseen asumiseen ja elämiseen.      Asuntoja voivat hakea alle 30-vuotiaat työssäkäyvät nuoret. Asumisoikeus päättyy kun päävuokralainen täyttää 35 vuotta.

Oranssi ry – asuntoja voivat pääasiassa hakea alle 25-vuotiaat nuoret ja perheet.

Muut vuokra-asunnot

Kaupungeilla ja kunnilla on omia vuokra-asuntoja.

Helsingin kaupungin vuokra-asunnot  – Kaupungin vuokra-asunnot ovat kohtuuhintaisia, ja niitä on lähes kaikissa kaupunginosissa.

Opiskelija-asunnot – Helsingissä opiskelija-asuntoja tarjoaa Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö HOAS, jolla on useita asuntokohteita ympäri pääkaupunkiseutua. Opiskelija-asuntoja on myös erilaisilla osakunnilla ja yliopiston tiedekunnilla.