Ohjaamo Helsingistä saat myös vinkkejä vapaa-ajan viettoon. Ohjaamo sekä järjestää itse, että tarjoaa tilojaan monenlaisille vapaa-ajan tapahtumille, kuten elokuvailloille ja luennoille. Teemme myös yhteistyötä NYT-liikunnan kanssa ja Ohjaamon kautta pääset tutustumaan NYT-liikunnan tarjoamiin harrastusmahdollisuuksiin!

Helsingissä on paljon mahdollisuuksia viettää vapaa-aikaa.
Joskus voi olla kuitenkin vaikea löytää itseä kiinostavaa toimintaa.
Kysy vapaa-ajan toiminnasta lisää Ohjaamon neuvonnasta.

Mukaan ryhmään

Ryhmässä tai joukkueessa voi harrastaa monenlaista. Urheilua, kulttuuria, järjestötoimintaa, sirkusta, vaihtoehtoja on lukuisia. Helsingin kaupungin liikuntaviraston nettisivulla on tietoa liikuntamahdollisuuksista, sekä aakkosellinen lista eri urheiluseuroista. Teatterin tiedotuskeskuksen nettisivulta löytyvät tiedot eri teattereista niin harrastaja kuin ammattiteattereista. Tanssin tiedotuskeskus tietokantahaku, tietoa muun muassa eri tanssiryhmistä, lisäksi tanssikouluja voi hakea esim. googlesta hakusanalla ”tanssikoulut Helsinki”.  Suomen nuorisosirkusliiton nettisivulla on lista liiton jäsenyhteisöistä.

Järjestöjä on monenlaisia ja ne ovat keskittyneet erilaiseen toimintaan aina poliittisesta vaikuttamisesta luonnonsuojeluun ja kaikkea siltä väliltä. Järjestöillä on erilaista toimintaa, johon voi tutustua järjestöjen omien nettisivujen kautta.


Aiheesta muualla:

Harrastushaku – Kun löydät kiinnostavan harrastuksen niin ole rohkeasti yhteydessä siihen toimipaikkaan tai järjestöön ja kysy miten voit päästä mukaan toimintaan.

NYT liikunta – Monipuolista ja edullista liikuntaa 18-29 -vuotiaille nuorille aikuisille.
Liikuntaan ja ulkoiluun Helsinki tarjoaa paljon erilaisia vaihtoehtoja liikuntahalleista aina saaristossa ulkoilemiseen.

Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry:n – linkkilista nuoriso-ja kasvatusalan järjestöistä.

Helsingin kaupungin nuorisopalvelut – Helsingin kaupungin nuorisopalvelut tarjoaa nuorille myös erilaista apua oman tapahtuman järjestämiseen.

Varaamo – Erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin voi varata tiloja. Tiloja voi myös vuokrata esim. oman kaveriporukan sisäpeliharrastukseen.

Pääkaupunkiseudun kansalais- ja työväenopistot –  Lukuisia mahdollisuuksia aloittaa uusi harrastus. Niiden kurssitarjonnasta löytyy tunteja aina kielikursseista musiikkiin ja kaikkea siltä väliltä.

Kohtaus – Kaupunkiolohuone helsinkiläisille. Tekemistä, kavereita, tapahtumia ja tukea silloin, kun tuntuu yksinäiseltä.