Ohjaamo Helsinki sai alkunsa vuoden 2013 Nuorisotakuusta, ajatuksesta, että nuorten palveluita tulisi kehittää aiempaa laaja-alaisemmin, juuri nuorten tarpeisiin vastaaviksi. Valtakunnallista Ohjaamo-mallia alettiin tällöin valmistella ja Ohjaamoiden perusajatuksiksi muodostuivat asiakaslähtöisyys ja kumppanuus. Mallia Ohjaamoihin haettiin toimivista käytännöistä, mm. Oulun Byströmin talosta.

Helsingissä ajatusta siitä, että nuoret saisivat tarvitsemansa palvelut yhdestä paikasta, oli kehitelty jo ennen Ohjaamo-hanketta ja Ohjaamo Helsingin suunnittelua jatkettiin tältä pohjalta. Vuonna 2015 Ohjaamo Helsinki avasi ovensa nuorille ja herätti heti alusta lähtien kiinnostusta, myös kansainvälisellä tasolla. Saimmekin vastaanottaa upeiden nuorten lisäksi myös runsaasti kansainvälisiä vieraita. Ohjaamo Helsingin toiminta alkoi Euroopan sosiaalirahaston tukemana hankkeena, jonka ensimmäinen hankekausi kesti 28.2.2018 saakka.

Tällä hetkellä Ohjaamo Helsinki jatkaa toimintaansa Euroopan sosiaalirahaston tukemana hankkeena ja pyrimme vakiinnuttamaan paikkamme Helsingin ja nuorten helsinkiläisten sydämissä. Vuonna 2018 Ohjaamo Helsingin neuvonnassa kävi yli 12 000 nuorta ja meiltä on haettu vastauksia kysymyksiin kuin kysymyksiin.

Tavoitteenamme on jatkossa tavoittaa entistä paremmin työn ja koulutuksen ulkopuolella olevia nuoria ja tällä hetkellä palvelemme nuoria keskustan toimipisteemme lisäksi Itäkeskuksessa. Tervetuloa Ohjaamo Helsinkiin, lähelle sinua!

Olet oman elämäsi paras asiantuntija!