Välkommen till Navigatorn Helsingfors!

Navigatorn (Ohjaamo) är till för dig under 30 år. Vi erbjuder olika tjänster som vi samlat på ett och samma ställe. På Navigatorn får du information, råd och handledning om utbildning, sysselsättning och välmående.  Navigatorn för ditt ärende framåt. Du kan komma ensam eller tillsammans med en kompis. Tjänsten är kostnadsfri och tillgänglig för alla.

Riika från Luckan UngInfo i Helsingfors handleder på svenska måndagar kl. 12­–17 utan tidsbeställning. Välkommen med dina frågor!

På Navigatorn finns också vi som ger service på svenska (tidsbeställning)
– Matias Fredriksson, tel. 0295 040 117 eller matias.fredriksson(at)te-toimisto.fi
– Pirkko Pitkänen, pirkko.pitkanen(at)te-toimisto.fi

Vi samarbetar också med Luckan UngInfo och Sveps ungdomsverkstad.

Luckan UngInfo erbjuder svenskspråkig drop in-handledning i frågor som gäller arbete, studier eller fritid varje måndag kl. 12-17 på Navigatorn Helsingfors.

Sveps är den enda svenskspråkiga ungdomsverkstaden i huvudstadsregionen. På Sveps kan du få hjälp om du funderar på utbildningsfrågor, söker jobb, är i behov av en lägenhet eller vill ha hjälp med kontakten till myndigheter – på svenska. Handledningen sker både individuellt och i grupp.

UngInfo-app

UngInfo är en app där unga kan hitta svenskspråkiga stödtjänster i Nyland. Med appen kan du lätt söka stöd och svar på frågor gällande psykisk och fysisk hälsa, studier, arbete och ekonomi. Appen kan laddas ner från AppStore och Google play. Den finns även som en webbversion på https://unginfo.fi  Appen upprätthålls av Luckan UngInfo