Ohjaamo Helsingin neuvontapiste on väliaikaisesti suljettu ainakin 31.5. saakka varotoimenpiteenä koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Ohjaamossa ei ole todettu koronavirusta, neuvontapisteen sulkeminen on varotoimi viruksen leviämisen estämiseksi. Myös tulevat tapahtumamme, kuten Duuniin Kamppiin –rekrytointitapahtuma, on peruttu. Hallitus on julkaissut suositukset koronaviruksen varalta, jotka ohjeistavat mm. välttämään lähikontakteja ja tarpeetonta matkustamista.

Ohjaamon neuvontapisteen toiminta jatkuu väliaikaisen sulkemisen jälkeen normaalisti. Neuvontapisteen avaamisen ajankohta tarkentuu myöhemmin.

Ohjaamo palvelee sinua:

☎️ puhelimitse ma-pe klo 9-15, puh. 040 704 6818
📧 sähköpostitse, ohjaamo@hel.fi
📱 Discordissa, https://discord.gg/dPKFMzz
💻 Viesteillä Instagramissa ja Facebookissa
⌨️ Voit myös jättää meille yhteydenottopyynnön etusivun lomakkeella

Koronaviruksesta lisätietoja saat Helsingin kaupungin koronavirusneuvonnasta ma-pe klo 7-20 numerosta 09 310 10024 ja valtakunnallisesta koronavirusneuvonnasta numerosta 0295 535 535. Kuntaliiton korona-sivuilta saat yleistietoa koronan vaikutuksista eri palveluihin. Monikielistä materiaalia koronaviruksesta löydät täältä! Testaa mahdollinen altistumisesi koronavirukselle Omaolo-palvelussa!

Tiesitkö, että voit saada palveluita myös verkossa tai puhelimitse? Kokosimme listan eri etäkäytettävistä palveluista:

TE-toimisto: TE-toimistojen asiakaspalvelu paikan päällä on suljettu. TE-toimiston Oma asiointi –palvelussa voit ilmoittaa muutoksista tilanteessasi ja jättää yhteydenottopyynnön omalle asiantuntijallesi. TE-toimiston valtakunnallinen puhelinpalvelu neuvoo ma-pe klo 9-16.15 numerossa 0295 025 500. Puhelinpalvelussa on myös erilliset linjat esim. työttömyysturvakysymyksille tai koulutusneuvonnalle! Jos sinut lomautetaan, katso toimintaohjeet täältä!

Kela: Voit lähettää Kelalle viestejä ja hoitaa omia asioitasi verkkopalvelussa. Kela tarjoaa myös Kysy Kelasta –palstan verkossa, kattavan puhelinpalvelun ja mahdollisuuden varata soittoaika. Katso myös ajankohtaiset koronavaikutukset ja usein kysytyt kysymykset Kelan sivuilta!

Sosiaalineuvonta: Sosiaalineuvontaa saat verkosta chatin kautta ja puhelimitse ma-pe klo 12-15 numerosta 09 3104 4400. Toimeentulotukiasioissa saat neuvontaa Kelan lisäksi myös Helsingin kaupungin neuvonnasta numerosta 09 3105 6257 (suomeksi) ja 09 3104 4967 (ruotsiksi) ma-pe klo 9-12. Helsingin nuorten chat palvelee helsinkiläisiä 16–29-vuotiaita ma-pe klo 12-16 täällä!

Maahan muuttaneiden kysymykset: Oleskelulupiin ja muihin maahan muuttaneiden kysymyksiin erikoistunut Kurvi-toiminto palvelee puhelimitse ja sähköpostitse. Tietoa maahan muuttamisesta ja kotoutumisesta löydät mm. Maahanmuuttoviraston, InfoFinlandin sekä Kotoutumisen tukena -sivuilta.

Asumiskysymykset: Asumisneuvontaa saat sähköpostitse ja chatin kautta ma-pe klo 9–14.30 Helsingin kaupungin asumisneuvonnasta. Myös mm. Kuluttajaliiton asumisneuvonta palvelee puhelimitse. Jos olet hakemassa asuntoa, käytä hyväksesi asunnonhaun oppaita ja linkkejä Ohjaamon sivuilta!

Ruoka: Helsingin kaupungin ruoka-avun kokoama infopaketti mm. yhteisruokailuista korona-aikana.

Ongelmia työpaikalla?: Jos sinulla on kysyttävää työsuhteesi ehdoista tai epäilet, että työpaikkasi asiat eivät ole kunnossa, voit ottaa yhteyttä työsuojeluun tai omaan ammattiliittoosi. Työsuojelun puhelinneuvonta numerossa 0295 016 620 ma-pe klo 9-15. Tietoa työntekijän oikeuksista korona-aikaan 11 eri kielellä löydät täältä.

Opiskelu: Studentumin koonnissa listaus koronaviruksen vaikutuksista opiskeluun. Kokeakoulujen yhteishaku järjestetään normaalisti Opintopolun kautta. Myös koronaviruksen vaikutuksista koulujen valintakokeisiin löydät tietoa Opintopolusta.

Raha-asiat: Jos oma taloustilanne tai mahdolliset velat mietityttävät, saat apua Takuusäätiön Puhu rahasta –chatista tai velkalinjalta ma-pe klo 10-14 numerossa 0800 98009. Talous- ja velkaneuvontaa saat myös oikeusaputoimistoista. Helsingin oikeusaputoimistolla on tarjolla myös chat-palvelu ma-pe klo 10-12 sekä puhelinneuvontaa. Taloudellisen ahdingon omahoito on Mielenterveystalon kattava paketti raha-asioista johtuvan ahdistuksen tunnistamiseen ja kohtaamiseen.

Yksinäisyys ja mielen hyvinvointi: Jos tarvitset jonkun, jolle jutella, Sekasin-chat tarjoaa keskusteluapua verkkochatissa arkisin klo 9-24 ja viikonloppuisin: 15-24. Kriisitilanteissa voit soittaa Mielenterveys ry:n kriisipuhelimeen 24/7 numerossa 09 2525 0111 (suomeksi), 09 2525 0112 (ruotsiksi, rajoitetut palveluajat) ja 09 2525 0113 (englanniksi ja arabiaksi, rajoitetut palveluajat). Nuorten kriisipiste tarjoaa puhelinneuvontaa ma-to klo 9-11 numerossa 045 341 0583. Mielenterveystalon vinkit huolen ja epävarmuuden sietämiseksi. Myös TE-toimiston psykologit tarjoavat keskusteluapua puhelimitse.

Discord: Kohtauksen Salakahvila Onlinessa Discordissa pääset juttelemaan, pelaamaan pelejä ja hengailemaan rennosti. HNMKY:n Y-linen Discordissa keskustelua vaihtuvista aiheista aikataulun mukaan. Myös Sekasin-chat on Discordissa!

Youtube: YouTubesta löydät ohjevideoita moneen tarpeeseen: Kelan Kelakanava ohjeistaa Kelan etuuksiin ja niiden hakemiseen liittyen ja OmaKannan Kantakanava taas ohjeistaa esimerkiksi reseptien uusimisessa.

På svenska: I Ärligt Talat chatten kan du chatta anonymt med handledare och psykolog om det som du behöver prata om just nu, det kan vara allt från studier och sex till psykisk hälsa. Luckan UngInfos digitala tjänster kan hittas hit.