Rohkeus. Mitä se on ja kuka sitä tarvitsisi juuri nyt? Ohjaamon Onni Caféssa pureuduttiin rohkeuteen 12. helmikuuta Eevan, Kuuran, Tuulin ja Gurmannin johdolla. Värikäs keskustelu taltioitiin ja on nyt julkaistu Ohjaamocastin uusimmassa jaksossa. Jotakuta auttaa ajatella, ettei “kukaan oikeasti ajattele sua”, toinen taas auttaisi ahdistunutta ostamaan muffinin kaupasta. Miten toivo liittyy rohkeuteen? Kuuntele ja hämmästy!

Kuuntele Ohjaamocastia Spotifyssa, Apple Podcastsissa, Stitcherissa ja täällä!

Keskustelijat:

Kuura Ekebom: Helsinkiläinen haaveilija, opiskelen animaatio-alalle ja olen tosi ihmisläheinen. Minulle rohkeutta on uskaltaa pyytää apua ja olla oma itsensä!

Eeva Luhtakallio: Olen sosiologian professori yliopistolla, opetan ja tutkin osallistumiseen, politiikkaan ja aktivismiin liittyviä asioita. Rohkeus tarkoittaa minulle sitä, että vaikka yhden ihmisen osuus yhteisistä asioista ei aina näytä kovin merkittävältä, yhdenkin ihmisen rohkeuden merkitys voi olla korvaamattoman suuri: rohkeus voi pelastaa henkiä ja kääntää historian suunnan. Rohkeutta on monen näköistä – se ei aina ole kovaäänistä tai näyttävää. Rohkeuteen kuuluu harkintaa ja vastuuta, sillä todellinen rohkeus vaatii asioista perillä olemista ja perääntymättömyyttä seurausten edessä.

Tuuli Aitchison: Olen Tuuli Aitchison, yleisen kirjallisuustieteen opiskelija ja ilmastoaktiviinen kansalainen. Rohkeus on suhteellista; se on joillekin ihmisten edessä tanssimista ja toisille megafoniin huutamista.

Photo by Jeremy Bishop on Unsplash