Ohjaamon ääni –ryhmän nuoria vieraili eduskunnassa 28.2.2019.

Nuorten tarinoita vierailusta.

Sain todella hyvän tilaisuuden mennä Ohjaamo ääni nuorten kanssa eduskuntaan tapaamaan kansanedustaja Silvia Modigia. Ensin saatiin nähdä osan talosta ja itse siinä koin “wau elämyksen”. Oli todella hieno rakennus. Kierros loppui istuntosaliin, jossa Silvia kertoi nuoruudestaan ja miten hän on edennyt urallaan, ja miten hän sitten päätyi kansanedustajaksi. Mielestäni oli todella mielenkiintoista ja inspiroivaa kuunnella miten Silvia kertoi hänen elämästään. Mikä parasta oli se, että Silvia halusi kuunnella myös meitä nuoria ja samalla myös kannustaa, että vaikeista asioista voi selviytyä tavalla tai toisella. Lopuksi jäin parin muun nuoren kanssa kuuntelemaan kyselytuntia, joka oli mielenkiintoinen kokemus. Kyselytunti herätti samalla ajatuksia, joista juteltiin nuorten kesken, kun lähdettiin eduskunnasta. Kokonaisuudessaan aivan mahtava kokemus päästä eduskuntaan ja samalla tavata Silviaa.

– Nathalie

Sen jälkeen, kun Silvia itsevarmasti ja innokkaasti esitteli meille eduskunnan arkkitehtuuria, historiaa ja sisustusta, Silvia piti meille inspiroivan puheen siitä, miten kaikki on mahdollista toteuttaa ja mitä urapolkuja on olemassa. Meidän jengi jäi klo 17 asti kuuntelemaan välikysymystä sotesta. Tunti oli hyvin opettavainen, sai kuunnella, nähdä omin silmin ja aistia. Tulipa pudisteltua ja nyökättyä sen mukaan miten kansanedustajat etenivät keskustelussa. Itse koin että sote aiheuttaa valtavan suurta epävarmuutta ja ehkä jopa osaaminen loppuu kesken, liian iso pala purtavaksi hallitukselle.

Tunnin jälkeen Silvian huikea avustaja vei meidät ulos salista ja jäimme vielä eteiseen keskustelemaan yhteiskunnallisista asioista. Silvia lupasi meille, että hän tulee muistamaan meitä. Näyttää siltä, että me olemme onnistuneet herättämään kiinnostusta näissä piireissä mikä on valtaan suuri potti. Itselläni jäi vankat ja hyvät fiilikset siitä, että Ohjaamon ääni -projektia pitää jatkaa. Olemme tähän asti tehneet hyvän työn ja työn tuloksia näkyy. Oli yksi parhaimmista päivistä ja vielä illalla oli iloiset tunnelmat, tuli onnistumisen kokemus sekä tyydytystä.

– Christina