Suomen meneillään oleva kausi EU-puheenjohtajamaana tarjoaa Ohjaamo Helsingille mahdollisuuden esitellä toimintaansa kansainvälisille vieraille. 16. ja 17. lokakuuta Ohjaamo Helsinkiin saapuu kumpanakin päivänä joukko asiantuntijoita ja ammattilaisia ammatillisen koulutuksen alalta eri EU-maista.

Vierailut kytkeytyvät Skills week -ammattitaitoviikkoon ja VET for All –konferenssiin. Skills week -viikko ja konferenssi keskittyvät esimerkiksi uraohjaukseen, tulevaisuuteen tähtäävään päätöksentekoon ja ammatillisen koulutuksen merkitykseen sekä nuorten että aikuisten työllistymisessä ja sosiaalisen osallisuuden kehittämisessä elämän ja työuran eri vaiheissa.

Tarjoamme vieraillemme katsauksen Ohjaamon ainutlaatuisesta konseptista. Vierailun alussa osallistujat kuulevat yleisesittelyn Ohjaamosta ja sen taustasta. Tämän jälkeen he pääsevät tutustumaan työpajojen kautta siihen, mitä Ohjaamo kumppaneineen tarjoaa. Työpajoissa voi perehtyä monialaiseen työhön, digitaalisiin palveluihin tai yritysyhteistyöhön. Lisäksi osallistujat voivat vierailun aikana käydä piipahtamassa neuvontapisteellä, jossa he voivat asettua nuorten rooliin. Skills week -viikon tapahtumien keskusteluja hyödynnetään suoraan Suomen EU-puheenjohtajakaudella käytävissä keskusteluissa koulutuksen, työllisyyden ja eurooppalaisen yhteistyön tulevaisuudesta.

Tapahtuma vaikuttaa Ohjaamon aukioloon seuraavasti:

16.10. keskiviikko: Ohjaamo avoinna 13-17