Ohjaamojen psykososiaalisen tuen Onni-hanke jatkaa toimintaansa vuosina 2021–2022 ja tarjoaa 18–29-vuotiaille nuorille monipuolisia palveluita Helsingin Ohjaamossa. Onni-hanke on valtakunnallinen työ- ja elinkeinoministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön yhteinen kehittämishanke. Helsingin Ohjaamon Onnilaiset ovat Nina Karas ja Tiia Herala. Nina on koulutukseltaan terveydenhoitaja sekä seksuaaliterapeutti ja Tiia puolestaan sosionomi (YAMK).

Hyvinvointituokioita viikottain
Onni-hankkeen vuosi käynnistyy valtakunnallisesti verkossa toteutettavilla Hyvinvointituokioilla sekä Jännittäjä-ryhmillä. Hyvinvointituokioita järjestetään Discordissa viikoittain ja tuokioista saa tietoa eri hyvinvoinnin teemoista kuten: Arjenhallinta, tunnetaidot, seksuaalisuus ja stressi ym. Hyvinvointituokiot tarjoavat nuorille mahdollisuuden osallistua ja jakaa omia kokemuksiaan hyvinvoinnista niin halutessaan. Ensimmäinen Hyvinvointituokio pidetään 14.1.2021. Hyvinvointituokiot eivät vaadi ennakkoilmoittautumista.

Jännittäjä-ryhmiä alkaa verkossa keväällä 2021 joka kuukausi.
Jännittäjä-ryhmät on suunnattu nuorille, jotka jännittävät paljon esimerkiksi sosiaalisia tilanteita, esiintymistä, uusien ihmisten tapaamista tai vaikka työhaastattelua. Jännittäjä-ryhmässä paneudutaan turvallisessa ympäristössä jännittämiseen ja siitä johtuviin oireisiin sekä etsitään keinoja oireiden lievittämiseen. Kaikki Jännittäjä-ryhmään haluavat haastatellaan ja mukaan mahtuu rajallinen määrä nuoria.

Onni-hankkeen hyvinvointivalmentajat Nina ja Tiia tarjoavat myös yksilövalmennusta,
Yksilövalmennuksen ideana on auttaa nuorta kohti nuoren omien arvojen mukaista ja omannäköistä elämää. Valmennus lähtee nuoren tarpeista ja tavoitteista. Hyvinvointivalmentajan yksilövalmennus voi olla ajankohtaista esimerkiksi tilanteessa, jossa nuori on jumissa yhdellä tai useammalla elämänalueella eikä tunnu pääsevän eteenpäin. Yksilövalmennus pohjautuu HOT-lyhytterapeuttiseen menetelmään ja edellyttää motivaatiota lähteä muuttamaan asioita omassa elämässä. Yksilövalmennus sisältää keskustelun lisäksi harjoitteita, joita tehdään yhdessä valmentajan kanssa, mutta myös itsenäisesti. Valmennus tapahtuu alkuvuoden ajan etänä. Yksilövalmennukseen pääsee olemalla yhteydessä suoraan hyvinvointivalmentajiin.

Onni Cafe jatkaa toimintaansa myös etä-aikana Ohjaamossa
Onni Cafe on joka toinen torstai-ilta järjestettävä nuorille tarkoitettu interaktiivinen kahvila, jossa keskustellaan erilaisista teemoista. Teemat liittyvät ajankohtaisiin aiheisiin ja hyvinvointiin. Onni Cafe järjestetään Discordissa 28.1.2021 alkaen klo 17-19. Onni Cafessa on mukana usein myös teemaan liittyvä vieras sekä yhteistä keskustelua ja harjoitteita. Ensimmäisen Onni Cafen teemana on oma jaksaminen ja voimavarat.

  • Torstaina 11.2. klo17 järjestettävä Onni Cafe käsittelee yksinäisyyttä ja ihmissuhteita.
    Silloin mukana ovat Nuorten Kriisipiste sekä HDL Amigo-palvelu.
  • Torstaina 25.2. klo 17 Onni Café:ssa aiheena on omat vahvuudet ja vieraana Nyyti ry

Lisätietoa Onnin palveluista saat mm. Ohjaamo Helsingistä sekä Onni-hankkeen Instagram-tililtä @ohjaamojenonni. Mikäli Onnin palvelut eivät tunnu ajankohtaisilta mutta sinulla on tarve lyhytaikaiselle avulle liittyen esimerkiksi arjenhallintaan, ahdistukseen, jaksamiseen, seksuaalisuuteen, yksinäisyyteen apua saa Ohjaamon Neuvonnasta hyvinvointivalmentajilta tiistaisin ja keskiviikkoisin klo. 12-16.
Hyvinvointivalmentajat tavoittaa soittamalla neuvonnan aikana Ohjaamoon, laittamalla sähköpostia tai
suoraan Discordissa Ohjaamon palvelimella https://discord.com/invite/dPKFMzz

Hyvinvointituokiot Discordissa: https://discord.gg/dtxQsKCNm9

Onni Cafét Ohjaamo Helsingin Discordissa: https://discord.gg/dPKFMzz