”Mä ahdistuin siitä, se on koko ajan läsnä, se pahoinvointi.” Laulupedagogiopiskelija Tiina Puolitaival avaa REUNA-konsertin aihevalintaa. Nuorten syrjäytymistä sanoittava konsertti järjestetään 28.3. klo 19.00 Arabiasalissa, Helsingissä.

Neljättä vuotta laulupedagogiksi Metropoliassa opiskeleva ja kohta valmistuva Puolitaival kuvailee musiikkialaa alaksi, johon täytyy olla kutsumusta. Opiskelupaikkoja ei ole paljon ja ala vaatii kovaa harjoittelua. Puolitaipaleelle tausta konservatorio-opinnoista antoi hyvän pohjan jatko-opintoihin. Haasteista huolimatta musiikki tuo Puolitaipaleelle ”kicksejä, joita ei mistään muusta saa”. Koulutuksen jälkeen alalla voi työllistyä esimerkiksi freelanceriksi tai musiikinopettajaksi.

REUNA-konsertin tavoitteena on avata ihmisten silmiä nuorten syrjäytymiselle. ”Mä haluan lyödä sen päin pläsiä, että se ei ole sellainen asia, jota hyssytellään.” Puolitaival on huomannut monen alallaan kärsivän ja voivan pahoin. Tähän hän haluaa vaikuttaa tulevalla konsertilla, jonka kappaleet on valittu teeman mukaan ja mukana on ”tosi raakaakin tekstiä”.

”Jos nuorten hyvinvointiin pystytään panostamaan enemmän, se on pitkäkantoinen asia.” Satsaukset nuorten hyvinvointiin nyt näkyvät myös tulevaisuudessa paremmin voivina aikuisina. Vaikka Puolitaival kokee tietyn alakulon liittyvän läheisesti luovien ihmisten persoonaan, pahoinvointi on silti koko ajan läsnä ja asialle pitäisi tehdä jotain. REUNA-konsertissa osallistujia kehotetaan osallistumaan vapaaehtoistoimintaan ja lahjoittamaan hyvää tekeville järjestöille.

Lopuksi Puolitaival haluaa toivottaa kaikki tervetulleiksi REUNA-konserttiin.

REUNA-konsertti
Torstaina 28.3. klo 19.00
Arabiasali, Arabiankatu 2, 00560 Helsinki
Vapaa pääsy