Kesäksi maailmalle -infoilta

Kesäksi maailmalle -infoilta
Ladataan Tapahtumat
Tämä tapahtuma on mennyt.

Suunnitteletko välivuotta tai kesää ulkomailla?
Haluaisitko kehittää kielitaitoasi, kartuttaa osaamista sinua kiinnostavien työtehtävien parissa ja tutustua uusiin ihmisiin?

Jep! Allianssin nuorisovaihto järjestää 13.3. klo 17:00-19:00 Kesäksi Maailmalle –infoillan Helsingin Ohjaamossa (Fredrikinkatu 48). Tilaisuudessa kerromme Allianssin nuorisovaihdon tarjoamista kansainvälistymismahdollisuuksista. Paikalla on myös kauttamme maailmalla olleita kertomassa omasta kokemuksestaan vapaaehtoistyössä tai työharjoittelussa. Illan aikana keskustellaan myös kestävästä matkailusta ja annetaan vinkkejä kansainvälistymiseen kestävän kehityksen periaatteita huomioiden.

Mikä Allianssin nuorisovaihto? Allianssin nuorisovaihto on voittoa tavoittelematon liikkuvuuden edistäjä. Tavoitteemme on edistää kulttuurien välistä oppimista ja yhdenvertaisuutta tarjoamalla erilaisia vaihtoehtoja kansainvälistymiseen. Toimimme vakiintuneissa kansainvälisissä verkostoissa ja edistämme eettistä kansainvälistä yhteistyötä yhdessä yli 70 eri puolilla maailmaa toimivan yhteistyökumppanimme kanssa.

Millaisia vaihtoehtoja? Allianssin nuorisovaihto tarjoaa monia vaihtoehtoja ulkomaille lähtemiseen. Euroopassa, Aasiassa, Amerikoissa ja Afrikassa järjestetään vuosittain yli 1500 vapaaehtoisprojektia, jotka kestävät parista viikosta vuoteen. Vapaaehtoiset työskentelevät yleishyödyllisissä tehtävissä esimerkiksi ympäristön suojeluun, kulttuuriperintöön tai taiteeseen ja kulttuuriin liittyvien teemojen parissa, sosiaalialan projekteissa esimerkiksi avustavissa tehtävissä lasten ja nuorten ohjauksen parissa tai kunnostus- ja rakennustehtävissä.

Vapaaehtoisprojektien valikoimassa on myös EU-tuettuja vaihtoehtoja: Euroopan solidaarisuusjoukkojen ohjelman kautta voit työskennellä vapaaehtoisena 2 viikosta vuoteen yleishyödyllisissä tehtävissä esimerkiksi nuoriso-ohjaajana Belgiassa tai viestintätehtävissä Kreikassa. Euroopan solidaarisuusjoukoissa EU-tuki kattaa vapaaehtoiselle mm. matkat, majoituksen, vakuutuksen, ruuat ja taskurahan koko jakson ajalle.

Toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneet voivat lähteä Erasmus+-tuettuun oman alan työharjoitteluun eri puolille Eurooppaa Ready for Life –ohjelman kautta.

Tule kuulemaan lisää näistä ja muista ohjelmistamme Maailmalle info –iltaan ja pohtimaan yhdessä juuri sinulle sopivaa tapaa lähteä viettämään kesää tai välivuotta ulkomaille.

Tervetuloa!