Ladataan Tapahtumat
Tämä tapahtuma on mennyt.

Mitä sulle kuuluu?

Eikun oikeasti… Koska viimeksi mietit, miten sulla menee?

Onni Café on pari tuntia aikaa just sulle. Joka perjantai klo 13 Onni Caféssa kahvitellaan, ollaan rennosti muiden nuorten kanssa ja käsitellään eri hyvinvointiteemoja asiantuntijan johdolla itse tehden. Ja kahvi on ilmaista!

Nähdään Onni Caféssa! Ohjaamon Sini, sini.korhonen@te-toimisto.fi, p. 050 516 1211

Onni Café aloitetaan jo klo 13, ole ajoissa paikalla!

8.11. Kirjoitan mun rajat näkyviin

Onni Caféssa on vuorossa kirjallisuusterapiaa kun kirjailija, kolumnisti ja kouluttaja Marianna Stolbow tulee vieraaksi. Kirjoittamalla omakuva kirkastuu, rajat selkiytyvät; kuka olen, mitä haluan, mitä en koskaan mistään hinnasta sietäisi ja millaisena itseni näen. Minkälaiset asiat ovat minulle tärkeitä. Kirjallisuusterapeuttisissa harjoituksissa osallistujan ei tarvitse osata kirjoittaa hyvin tai oikein ja jokainen kirjoittaa omalla tavallaan. Riittää että olet kiinnostunut aiheesta tai rakastat sanoja ja kirjoittamista ja olet valmis työskentelemään tekstin kautta itsesi kanssa. Kukin kertoo, lukee ja kirjoittaa sen verran kuin huvittaa. Mukaan tarvitset kyniä ja vihon tai laitteen, jolle kirjoittaa. Tule mukaan, sanat odottavat jo sisälläsi!

15.11. Tunteet ja tunnesäätely by Keijun varjo

Mitä tunteet ovat? Onko tunteita vaikea tunnistaa? Tuntuuko siltä, että tunteet ottavat sinusta välillä vallan? Tunteiden tunnistaminen ja vaikeaksi koettujen tunteiden rakentava ilmaiseminen voivat olla vaikeita. Keinoja kuitenkin on olemassa ja tunteiden voimakkuutta voi säädellä. Tervetuloa keskustelemaan tunteista ja tunnesäätelystä yhdessä Keijun varjo -toiminnan Emmin ja Sirun kanssa. Tavoitteena on oppia lisää haastavista tunteista ja aggressiosta ja miettiä omia tunnesäätelykeinoja.

22.11. Diagnoosina ihminen

”Mä oon niin paljon enemmän kuin nämä mielenterveyden haasteet.” Kaikilla ihmisillä on vaikeita elämänvaiheita ja mielenterveys voi rakoilla meistä kenellä tahansa. Silti asiaan liittyy häpeää ja ennakkoluuloja. Tule mukaan Onni Cafén keskusteluun ihmisyydestä. Keskustelussa mukana nuoria kokemusasiantuntijoita ja mielen hyvinvoinnin asiantuntijoita.

Onni Café on osa Ohjaamon Mielen voimaa –päivää 22.11., tsekkaa myös päivän muu ohjelma!

29.11. Vahvuus-Café

Mistä sä innostut ja ilahdut? Mitkä on just sun vahvuuksia ja antaa sulle voimaa? Oletko pysähtynyt miettimään onnistumisiasi? Meillä on vahvuuksia ja voimavaroja yleensä enemmän kuin uskotaankaan. Niiden pohtiminen ja tunnistaminen tukee itsetuntoa, tuo itsevarmuutta ja niitä kannattaa treenata. Vuoden viimeisessä Onni Caféssa mietitään erilaisilla luovilla tavoilla meille voimaa antavia asioita. Onni-hanke päättyy Helsingin Ohjaamossa vuoden lopussa, joten tule vielä moikkaamaan Siniä ja Hannaa. Tarjolla glögiä ja joulutorttuja, tip tap!

Onni Café aloitetaan jo klo 13, ole ajoissa paikalla!