Ladataan Tapahtumat
Tämä tapahtuma on mennyt.

Mitä sulle kuuluu?

Eikun oikeasti… Koska viimeksi mietit, miten sulla menee?

Onni Café on pari tuntia aikaa just sulle. Joka perjantai klo 13 Onni Caféssa kahvitellaan, ollaan rennosti muiden nuorten kanssa ja käsitellään eri hyvinvointiteemoja asiantuntijan johdolla itse tehden. Ja kahvi on ilmaista!

Nähdään Onni Caféssa! Ohjaamon Sini, sini.korhonen@te-toimisto.fi, p. 050 516 1211

 

Onni Café aloitetaan jo klo 13, ole ajoissa paikalla!

 
18.10. Ole oman taloutesi valtias!
 
Kertyykö maksamattomia laskuja? Mietitkö, että riittävätkö rahat kuun loppuun? Kaipaisitko lisää työkaluja ja taitoja oman talouden suunnitteluun? Oletko miettinyt mitkä asiat sinua motivoivat rahankäytössä? Entä kiinnostaako sijoittaminen tai mikrosäästäminen? Tai kaipaatko vinkkejä siihen, miten pienillä tuloilla voi tulla toimeen? Nyt on mahdollisuus saada vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin, kun Onni Caféssa on mukana Taloustaitohanke ja pankin asiantuntija! Työpajan sisältö rakennetaan yhdessä kiinnostuksen kohteiden ja toiveiden mukaan. Tuu mukaan ottamaan oma talous haltuun!
 
25.10. Puhutaan kannabiksesta!
 

Ruoho, pilvi, kukka, budi… Kannabis on aihe, johon törmää siellä täällä ja aina ei ole ihan varmaa, mikä on totta ja mikä ei. Onko mielessäsi asia, joka askarruttaa? Mitkä ovat todellisia kannabiksen käyttöön liittyviä riskejä vai onko niitä? Mikä on käyttörikos ja miten se voi vaikuttaa elämääni? Tule kysymään, keskustelemaan ja pelaamaan korttia kannabiskorteilla Ehytin Kannabis-Kimin kanssa.

 

1.11. Askarruttaako ilmasto?

Tule ideoimaan kanssamme, miten voimme muuttaa maailmaa kestävämpään suuntaan! Jaetaan ajatuksia ilmastoasioista, opitaan erilaisista vaikuttamisen tavoista ja keskustellaan siitä, millaista toimintaa juuri sinä kaipaisit. Onni Caféssa on paikalla Ilmastoveivi2019 -kampanjan aktiiveja, jotka kertovat omista kokemuksistaan ilmastovaikuttajina ja ideoivat osallistujien kanssa erilaisia tapoja vaikuttaa. Tiedossa on vapaata keskustelua, uusiin ihmisiin tutustumista ja ideointia työpajassa. Osallistuminen ei vaadi mitään ennakkotietoja aiheesta, vaan kiinnostus ilmastoasioita kohtaan riittää.

8.11. Kirjoitan mun rajat näkyviin

Onni Caféssa on vuorossa kirjallisuusterapiaa kun kirjailija, kolumnisti ja kouluttaja Marianna Stolbow tulee vieraaksi. Kirjoittamalla omakuva kirkastuu, rajat selkiytyvät; kuka olen, mitä haluan, mitä en koskaan mistään hinnasta sietäisi ja millaisena itseni näen. Minkälaiset asiat ovat minulle tärkeitä. Kirjallisuusterapeuttisissa harjoituksissa osallistujan ei tarvitse osata kirjoittaa hyvin tai oikein ja jokainen kirjoittaa omalla tavallaan. Riittää että olet kiinnostunut aiheesta tai rakastat sanoja ja kirjoittamista ja olet valmis työskentelemään tekstin kautta itsesi kanssa. Kukin kertoo, lukee ja kirjoittaa sen verran kuin huvittaa. Mukaan tarvitset kyniä ja vihon tai laitteen, jolle kirjoittaa. Tule mukaan, sanat odottavat jo sisälläsi!

15.11. Tunteet ja tunnesäätely by Keijun varjo

Mitä tunteet ovat? Onko tunteita vaikea tunnistaa? Tuntuuko siltä, että tunteet ottavat sinusta välillä vallan? Tunteiden tunnistaminen ja vaikeaksi koettujen tunteiden rakentava ilmaiseminen voivat olla vaikeita. Keinoja kuitenkin on olemassa ja tunteiden voimakkuutta voi säädellä. Tervetuloa keskustelemaan tunteista ja tunnesäätelystä yhdessä Keijun varjo -toiminnan Emmin ja Sirun kanssa. Tavoitteena on oppia lisää haastavista tunteista ja aggressiosta ja miettiä omia tunnesäätelykeinoja.

22.11. Diagnoosina ihminen

”Mä oon niin paljon enemmän kuin nämä mielenterveyden haasteet.” Kaikilla ihmisillä on vaikeita elämänvaiheita ja mielenterveys voi rakoilla meistä kenellä tahansa. Silti asiaan liittyy häpeää ja ennakkoluuloja. Tule mukaan Onni Cafén keskusteluun ihmisyydestä. Keskustelussa mukana nuoria kokemusasiantuntijoita ja mielen hyvinvoinnin asiantuntijoita.

Onni Café on osa Ohjaamon Mielen voimaa –päivää 22.11., tsekkaa myös päivän muu ohjelma!

29.11. Onnillinen Café

Vuoden viimeinen kerta!

Onni Café aloitetaan jo klo 13, ole ajoissa paikalla!