Onni Café

Onni Café
Ladataan Tapahtumat

Onni Café on Ohjaamo Helsingin maksuton ja avoin teemallinen kahvila perjantaisin klo 13-15. Kahvilassa on viikoittain vaihtuva aihe sekä alan asiantuntijoita. Teemoina on mm. asuminen, talous, hyvinvointi ja vapaa-aika. Saat mukaasi uusia tietoja, taitoja ja ideoita ja voit vaihtaa halutessasi ajatuksia muiden osallistujien kanssa.

Ota kuppi kahvia ja käytä perjantai-iltapäivä omaan hyvinvointiisi!

Ei ennakkoilmoittautumista, tule vain paikalle!

6.9. Liikuntaa NYT!
 
Kaipaatko lisää aktiivisuutta ja energiaa syksyysi? Mietitkö miten saa taas arjesta kiinni? Haluaisitko kokeilla jotain uutta liikuntamuotoa, mutta et tiedä miten voisit aloittaa? Onni Café aloittaa syyskuun pohtimalla liikkumista ja ruokavaliota liikuntaneuvojan johdolla. Visaillaan, kisaillaan sekä voit testata puristusvoimaasi ja mitata kehonkoostumuksen. Esittelyssä myös NYT-liikunnan syksyn toiminta, johon voit muuten lainata Ohjaamolta liikuntakortin. Onni Caféssa saat varattua myös ajan liikuntaneuvojan henkilökohtaiseen tapaamiseen. Tuu mukaan!
 
13.9. Minä ja migreeni
 
”Pahinta on se kun mikään ei ala. Valmiiksi pakattu laukku ei saa kantajaa”. Näin kertoi alkavasta päivästään nuori nainen, jonka elämää migreeni varjosti vuodesta toiseen. Kun kipu iskee on mentävä sen ehdoilla. Oletko sinäkin joutunut muuttamaan suunnitelmiasi migreenin takia? Onko kipu pakottanut sinut pimeään huoneeseen ja unohtamaan opiskelut, työnteon tai yhteiset kaveri-illat? Tämän perjantain Onni Caféssa tutkitaan kivuliasta aihetta taiteen keinoin kun Teatteri
 
ILMI Ö:n migreenistä kertova kuunnelma Kevyt kivi vierailee Ohjaamossa. Kuunnelman jälkeen on mahdollista keskustella aiheesta ja saada lisätietoa Suomen Migreeniyhdistyksestä. Älä jää kivun kanssa yksin vaan tule kuuntelemaan ja sulje silmäsi!
 
20.9. Digipelaaminen elämässäni
 
Moni meistä on ainakin kasuaalipelaaja ja jotkut intohimoisia harrastajia. Mutta muutamalle harrastajalle digipelaamisesta voi tulla arjen pakopaikka tai elämää jumittava asia. Onni Caféssa taiteillaan digipelaamisen elämänjanoja ja muistellaan pelimuistoja omasta elämästämme. Miten pelaaminen näkyy arjessasi? Mikä saa sut innostumaan pelaamisesta? Onko pelaaminen sulle turvallinen kupla vai arjen ahdistaja? Kysy, kyseenalaista ja kaivaudu peli-identiteettiisi Digipelirajat’on-Helmin kanssa.  
 
27.9. Arki haltuun – Martat vinkkaa!
 
Onni Caféssa pureudutaan yhdessä siihen, mistä muodostuu hyvinvointia tukeva, oman näköinen sekä ihan jees arki. Arkirytmin ja terveellisen ravinnon merkitys omassa arjessa on suuri ja Marttojen vinkeillä voit saada uusia ja toimivia juttuja arkesi tuunaamiseksi. Tule mukaan kuulemaan helppoja ja edullisia konsteja arjen sujuvoittamiseksi. Testataan myös helppoa tuorepuuro-ohjetta, joten nälkäisenäkin saa tulla!
 
4.10. Oppimiskahvila
 
Pohdiskeletko oppimiseen liittyviä kysymyksiä? Onko lukemisessa, kirjoittamisessa tai muistamisessa pulmaa? Oletko epäillyt itselläsi lukivaikeutta tai muuta oppimisvaikeutta? Oppimiskahvilassa keskustellaan näistä teemoista asiantuntijoiden ja osallistujien kanssa, tavoitteena saada vinkkejä ja tukea oppimisessa askarruttaviin asioihin. Paikalla on Kuntoutussäätiön neuropsykologi ja psykologi. Tervetuloa!

Tervetuloa kysymään, kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Onni Café aloitetaan jo klo 13, ole ajoissa paikalla!

Kysy lisää: Sini Korhonen, ONNI-hanke, puh. 050 516 1211, sini.korhonen@te-toimisto.fi