Torstaina 12.11 pääkaupunkiseudun Ohjaamoissa järjestettiin Askel kohti työtä -iltapäivä, joka tarjosi monenlaisia vinkkejä työuransa alussa oleville nuorille. Päivän yhtenä ohjelmana rekrytoija Mikaela Mäki vastaili osallistujien kysymyksiin ja jakoi vinkkejään liittyen työnhakuun. Ohjaamo Helsingin työnantajayhteistyön asiantuntija Vilma Jalolahti koosti Mikaelan vinkkien pohjalta listan työnhakuvinkeistä nuorille.

1. Älä väheksy osaamistasi

Vaikka sinulla ei vielä olisikaan kertynyt työkokemusta palkkatyöstä, älä lannistu! Sinulla voi silti olla monipuolista osaamista ja kokemusta! Kirjaa rohkeasti hakemuksiin ja CV:hen myös työssäoppimisjaksosi ja harjoittelusi, mikäli olet työurasi alkumetreillä. Hakemuksessa kannattaa korostaa myös tulevaisuuden tavoitteitasi ja haaveitasi: mitä haluaisit tulevaisuudessa tehdä työksesi tai opiskella?

2. Tutustu hakulomakkeeseen etukäteen

Työtä voi hakea monella tapaa. Osa työnantajista pyytää hakudokumentteja sähköpostilla, kun taas yhä suurempi osa haluaa vastaanottaa hakemukset suoraan omien järjestelmiensä kautta. Ota aina hyvissä ajoin selvää, miten löytämääsi työhön haetaan ja millainen juuri kyseinen hakulomake tai -järjestelmä on. Jos olet käyttänyt monta tuntia upean CV:n päivittämiseen, pettymys voi olla suuri, jos sitä ei ole mahdollista liittää hakulomakkeeseen lainkaan.

3. Tee hakemus huolella, mutta älä rakastu työpaikkailmoitukseen

Jokainen meistä on varmasti joskus törmännyt työpaikkailmoitukseen, joka tuntuu kolahtavan itselle erityisen hyvin. Työtehtävät ja työnantaja vaikuttavat kuin itselle tehdyiltä. Tämä on hieno tunne, koska se luultavasti motivoi sinua tsemppaamaan hakemukseen erityisen paljon. Haut kannattaakin kohdentaa nimenomaan niihin paikkoihin, jotka oikeasti kiinnostavat sinua. Pyri tekemään jokainen hakemus huolella, äläkä kopioi samaa pohjaa kaikkialle. Voit pyytää lopuksi vaikka kaveriasi vielä oikolukemaan tekstisi, etenkin jos suomi ei ole äidinkielesi. Yritä kuitenkin pitää pää kylmänä. Yhden hakemuksen tekoon ei ole syytä käyttää useita päiviä. Työpaikkailmoitukseen ei kannata myöskään rakastua liian palavasti, ettei mahdollinen valituksi tulematta jääminen tunnu valtavalta pettymykseltä. Uusia mahdollisuuksia tulee varmasti toistekin!

4. CV:ssä pituuden ja näyttävyyden sijaan sisältö ratkaisee

Monesti tavataan opettaa, että CV:n tulisi mahtua kahdelle tai jopa yhdelle sivulle. Yleensä työuran alkuvaiheessa olevilla hyvä CV:n pituus onkin 1-2 sivua, mutta muista kuitenkin, että sisältö ratkaisee. Jos olet ehtinyt kartuttaa kokemusta jo monesta paikasta, CV:tä ei kannata yrittää väkisin tiivistä yhdelle sivulle. Pelkkien titteleiden sijaan kannattaa aina hieman avata mitä teit kyseisessä työssä ja mitä uutta opit.

Yhä useampi tuunaa CV:nsä myös visuaalisesti näyttäväksi. Älä kuitenkaan murehdi, jos visuaalinen leikittely ei ole vahvuutesi. Netistä on saatavilla erilaisia valmiita ja helppokäyttöisiä visuaalisia CV-pohjia, joita voit halutessasi hyödyntää. Tärkeintä kuitenkin on, että hakemusdokumenttisi ovat selkeästi luettavia ja niissä on olennaisimmat tiedot sinun osaamisestasi. Jo muutaman värin hyödyntämisellä voit saada CV:hen mukavaa ilmettä.

5. Linkkaa sosiaalisen median tilisi tai videosi hakemukseesi

Tiesitkö, että rekrytoijat eivät saa etsiä netistä sosiaalisen median profiilejasi ja tilejäsi ellet ole niitä itse hakemukseen linkannut? Mikäli olet nähnyt vaivaa esimerkiksi LinkedIn-profiilisi kanssa, se kannattaa ehdottomasti linkata hakemukseen tai CV:hen. Voit kokeilla erottautumista myös tekemällä lyhyen videoesittelyn, vaikka sitä ei olisikaan pyydetty hakemuksessa. Nappaa esimerkiksi kännykälläsi lyhyt videopätkä itsestäsi, lataa se halutessasi esimerkiksi Youtubeen niin, että vain linkin saaneet pääsevät katsomaan videota ja liitä linkki hakemukseen. Näin voit myös kokeilla erottautumista hakujärjestelmissä, joissa ei voi liittää liitteitä.

6. Soita, jos sinulla on kysyttävää

Monissa työnhaun oppaissa on pitkään opetettu soittamaan rekrytoijille työpaikkaa hakiessa. Soittamisesta ei kuitenkaan välttämättä ole sinulle erityistä hyötyä, jos sinulla ei ole mitään aitoa kysyttävää ja haluat soittaa vain tehdäksesi vaikutuksen. Älä kysy hakemuksesi perille tulemisesta ellet oikeasti jäänyt epävarmaksi tuliko hakemus perille. Jos hakuilmoituksessa joku jäi sinua pohdituttamaan, silloin kuitenkin kannattaa ehdottomasti soittaa tai lähettää viestiä rekrytoijalle. Kunnioita kuitenkin annettuja soittoaikoja ja soita niiden aikana. Jos tämä ei ole mahdollista, voit tiedustella ehtisikö rekrytoija jutella myös jonain toisena ajankohtana.

7. Pyydä palautetta, jos pääsit haastatteluihin asti

Kolahtiko sähköpostiisi viesti, jossa kerrotaan, ettet tällä kertaa tullut valituksi kyseiseen tehtävään? On ymmärrettävää, että sinua saattaa harmittaa ja olo on pettynyt – se on aivan sallittua. Meistä jokainen on saanut vastaavia viestejä joskus. Kielteiset valintapäätökset eivät tarkoita, että sinussa tai osaamisessa olisi ollut mitään vikaa. Kun hakijoita on paljon, hyvin pienet erot vaikuttavat valintoihin. Ehkä jollain muulla oli tällä kertaa vielä vähän enemmän tai juuri kyseiseen tehtävään sopivaa kokemusta. Jos jäit kuitenkin miettimään valintaperusteita, voit kysyä rekrytoijalta niistä. Palautetta kannattaa pyytää etenkin, jos olit päässyt haastatteluvaiheeseen, muttet tullut valituksi itse tehtävään. Kaikki rekrytoijat eivät välttämättä ehdi antamaan palautetta, mutta kysymisestä ei ole haittaakaan, etenkin jos teet sen asiallisen ystävällisesti. Parhaimmassa tapauksessa saatat jäädä rekrytoijan mieleen hyvässä valossa ja ehkä jopa tulla huomioiduksi tulevissa hauissa.

Kokeile itse!

Ohjaamon CV-pohjat, tulevat rekrytointitapahtumat sekä vinkkejä työpaikan hakuun löydät täältä!

Photo by Riccardo Annandale on Unsplash